Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarská omáčka domácí

Domácí tatarka z kvalitních surovin bez zbytečných konzervantů chutná daleko lépe než kupovaná. Hodí se ke smaženým jídlům, grilovanému masu i do burgeru. Hotová je za pár minut. Jakmile ji vyzkoušíte, už nebudete chtít jinou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vladhn vladhn

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na majonézu dáme do vysoké nádoby od tyčového mixéru. Mixujeme tak, že tyčový mixér ponoříme až na dno, nastavíme turbo a mixujeme, až se vytvoří bílá hmota vespod a ode dna velmi pomalu nahoru potahujeme mixér, až se postupně tvoří majonéza. Trvá to cca 20-30 sekund. Krok 2: Pokud je majonéza málo hustá, přilejeme a zamixujeme trochu oleje. Pokud chceme řidší konzistenci, přilejeme trochu vody. Krok 3: Do již hotové majonézy ručně zamícháme jemně nastrouhaný kyselý okurek, jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, jemně nastrouhanou citronovou kůru podle chuti. Krok 4: Dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Skladujeme v uzavřené, nejlépe skleněné, nádobě v lednici. Vydrží 2-3 dny.

Zveřejněno 25. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarská omáčka domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarská omáčka domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOpA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Robievam podobne, len majonézu vymiesam ručne s metličkou, základnú majonézu potom ochutim aj s kapary, ančovičkou a worchestrom, ale každému podľa chuti 👍
👍
varecha.pravda.sk/recepty/dvojzltkova-domaca-majoneza-a-tatarska-omacka-fotorecept/80409-recept.html

Suroviny:
olej řepkový, vejce, hořčice, ocet, sůl, pepř mletý, okurky sterilované, cibule, kůra citronová, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu