Šlehačková ovocná bublanina
Moučníkem, který symbolizuje léto v českých domácnostech, je oblíbená bublanina. Šlehačková bublanina je krásně nadýchaná jako obláček a je plná letního ovoce - třešní, rybízu a borůvek. Neváhejte a pusťte se do její přípravy.
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme a rybíz odstopkujeme. Ovoce propláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a ušleháme hladký krém.
Krok 4: Ve druhé misce vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh.
Krok 5: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Do žloutkové směsi přidáme citronovou kůru a střídavě přidáváme mouku a smetanu.
Krok 6: Ušleháme hladký krém, do kterého opatrně vmícháme tuhý sníh.
Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a poklademe ovocem.
Krok 8: Vložíme do trouby na dolní příčku a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 9: Bublaninu po upečení necháme vychladnout. Před podáváním ji hojně pocukrujeme.
Zveřejněno 26. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková ovocná bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDq7
Moje poznámka
Šlehačková ovocná bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDq7
Nejnovější recepty
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Batátový krém se špetkou kari
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barončiny řezy
knihomolka před 41 minutami
Ovesné lívanečky bez droždí
[email protected] před 46 minutami
Dvojctihodné koláčky
v.heinrichova před 1 hodinou
Řecký plněný lilek papoutsaki
MarAvel před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
Merylas před 1 hodinou
Svatomartinské rohlíčky s náplní z ořechů
Strdada před 2 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Susanna před 2 hodinami
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lada Kašparová před 3 hodinami
Jablečný páj - koláč
Jan Nemec před 4 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
sůl,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (2)