

Špízy - dva v jednom
Suroviny
- Na špízy:
- vepřové maso (plec)
- anglická slanina
- cibule
- paprika
- cuketa
- koření
- sůl
- pepř
- olej
- jehly popř. špejle
- Na přílohu:
- brambory
- lilek
- paprika
- cibule
- mrkev
- celer
- petržel
- bylinky(tymián)
- sůl
- pepř
- olej
- Pekáček s mřížkou (bezvadný je z IKEI)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne.
Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou, slaninou, cuketou.
Brambory (syrové) nakrájíme na čtvrtky, lilek na plátky (můžeme osolit a nechat "vybrečet" ), mrkev, celer, petržel,cibuli, papriku také na kousky, osolíme, opepříme a zlehka zalijeme olejem a mírně (100 ml) podlijeme vodou nebo pivem.
Nad zeleninu umístíme mřížku, na kterou položíme připravené špízy.
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu. Během pečení asi po půl hodině špízy otočíme a můžeme jemně potřít pivem, pomocí mašlovačky.
Poznámka
Vkládám tento recept pro zaměstnané lidičky, máte hotové masíčko i přílohu najednou :-)
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Špízy - dva v jednom
-
Fíha to ale vyzerá lákavo +1
-
Pekáček s mřížkou používám již delší dobu. Podařilo se mi ho před rokem koupit v TESCU za neuvěřitelných 249Kč v provedení nerez. Obdobný z Tescomy, sice s víkem, se prodává za 1200 - 1500. Hned mne přešla chuť. Velmi dobře se na něm připravují opečené syrové brambory (rozkrájené na čtvrtky, lehce posypat kořením a pomazat máslem).
-
Bodík! Tenhle pekáček taky mám a peču masíko stejně - je nahoře a pod ním zelenina a brambory. Šťáva z masa dodá spodní vrstvě vždy báječnou chuť!
-
Iljuso, vynikající recept i fotky! Ten pekáček s mřížkou si v Ikei koupím, dík za tip.
Bodík
-
Ilonko, všechno krásný, jako vymalované, barevné, pěknej talíř a tak vidím, tak to bude i dobré-prostě, nemá to chybičku, tak že si zasloužíš jasnýho boďana
-
-
Iljuso, to barvama jen hraje a o tom jídlo je, máš plus bez zbytečných komentářů