Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pstruh s majonézou

Grilovaní pstruzi jsou ideální volbou pro letní posezení. Jemné maso s křupavou kůrkou skvěle doplní pikantní majonéza, která jídlu dodá zajímavou chuť. Pstruhy můžeme podávat s grilovanými brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování ryb

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování ryb)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Krok 2: Olej smícháme s máslem, česnekem, citronovou šťávou a kůrou, chilli kořením a trochou soli. Ryby naložíme do marinády přes noc. Krok 3: Připravíme majonézu. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Majonézu smícháme s česnekem, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a dle chuti opepříme. Krok 4: Ryby před grilováním řádně potřeme zvenku i zevnitř, dovnitř vložíme snítku tymiánu, kousky česneku z marinády a kousky citronu. Krok 5: Ryby opékáme asi 5 minut z každé strany, během grilování průběžně potíráme marinádou. Krok 6: Podáváme s pikantní majonézou a grilovanými brambory.

TIP: Průvodce grilováním - tipy a rady, jak grilovat ryby

Zveřejněno 4. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pstruh s majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krmqx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pstruh s majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krmqx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, olej olivový, máslo, česnek, koření chilli, sůl, tymián, majonéza, česnek, šťáva citronová, hořčice dijonská, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu