Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem

Jednoduchá, poctivá a sytá – polévka z čerstvého zelí, brambor a lesních hub vás zahřeje a zasytí. Skvělá volba pro chladnější dny i jako lehký hlavní chod. Vychází z tradiční české kuchyně a přitom chutná naprosto nadčasově.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli. Přisypeme mouku, zasmahneme a přidáme kmín a papriku. Necháme je rozvonět a hned zalijeme vývarem. Krok 3: Prošleháme metličkou a přivedeme k varu. Vložíme houby, zelí, brambory a vaříme doměkka, cca 20-30 minut. Krok 4: Polévku podle chuti dochutíme solí a pepřem. Doplníme pažitkou.

TIP: Nejlepší zelňačky z hlávkového zelí

Zveřejněno 1. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73ONG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73ONG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Jééééé to je moje oblíbená, znám ji od sousedky na Moravě před 55 lety. Maru, díky za to, že jsi ji sem vložila. :-K

Suroviny:
zelí, cibule, brambory, houby lesní, máslo, mouka, paprika sušená sladká, kmín mletý, vývar zeleninový, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu