Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-fazolová polévka

Asa foetida, neboli čertovo lejno, je velmi aromatické koření získávané z mízy rostliny z čeledi miříkovitých. Často se přidává do luštěninových pokrmů pro své příznivé účinky na trávení. V této rajčatovo-fazolové polévce jej ale můžete nahradit cibulí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vyššího hrnce dáme olej, máslo a zpěníme kari a kousek asa foetidy (lze nahradit jemně osmaženou cibulí). Ke koření přidáme sterilovaná rajčata, skořici, drcený kardamom a povaříme, dokud se nezačne oddělovat tuk od rajčat. Krok 2: Do rajčatové směsi přidáme scezené a propláchnuté červené fazole, sůl, trochu cukru, kurkumu a prohřejeme. Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka a podáváme.

TIP: Kardamom a jeho použití v orientální kuchyni

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6znQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6znQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče sterilované, fazole červené sterilované, koření kari, skořice mletá, kardamom, sůl, kurkuma, cukr, olej slunečnicový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu