Smažené bedly s česnekem
Bedly jsou oblíbené pro svoji charakteristickou oříškovou chuť a nejčastěji je známe v podobě řízků. Vyzkoušejte připravit smažené bedly na česneku. Směs si nejlépe vychutnáte na dokřupava usmažených topinkách.
Postup přípravy
Krok 1: Klobouky očistíme a překrájíme. Stroužky česneku oloupeme, tři stroužky nakrájíme a jeden ponecháme na pomazání pečiva.
Krok 2: V pánvi rozpálíme olej. Přidáme bedly, osolíme bylinkovou solí, lehce opepříme a okmínujeme.
Krok 3: Restujeme na střední teplotě zhruba 8 minut. Pak přidáme nakrájený česnek, petrželku a odstavíme.
Krok 4: Pečivo osmažíme na oleji (nebo na sucho) a potřeme zbylým česnekem.
Krok 5: Teplou směs podáváme na topinkách.
Zveřejněno 7. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené bedly s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYX57
Moje poznámka
Smažené bedly s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYX57
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z protlaku
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 1 hodinou
Křehká vepřová játra
janatka před 1 hodinou
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 3 hodinami
Nejlepší špenát
KetyHu před 5 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 7 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 14 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 14 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 14 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 15 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 15 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
česnek,
olej,
sůl bylinková,
pepř mletý,
kmín drcený,
pečivo
Komentáře (1)