Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup podle Kateřiny Winterové

Velká úroda rajčat? Tak tu můžete zpracovat do lahodného kečupu podle receptu Kateřiny Winterové. Ten bude mít nezaměnitelnou chuť díky použití různých koření. Výslednou omáčku pak můžete používat jako přílohu, do omáček nebo i na pizzu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a rozkrájíme. Krok 2: Všechny suroviny vložíme do velkého hrnce a vaříme přibližně 2 hodiny. Během vaření často mícháme. Krok 3: Po uvaření směs propasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a znovu dáme vařit, dokud kečup nezhoustne do požadované konzistence. Krok 4: Ještě horký kečup lijeme do čistých sklenic. Po naplnění jim otřeme hrdla, zavíčkujeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout, zavařovat nemusíme.

TIP: Jak zabránit prasknutí sklenice při plnění horkou tekutinou

Zveřejněno 12. 8. 2025

Poznámka autora Jenufka

zdroj receptu: IG Kateřiny Winterové

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup podle Kateřiny Winterové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXRV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup podle Kateřiny Winterové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXRV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

veronika_straka: děkuji za přidání fotografií, v tomhle jsem nějak neobratná a technika se mnou nespolupracuje

Suroviny:
rajče, cibule, ocet, paprika sušená sladká, cukr krupice, sůl, koření hřebíček, skořice mletá, zázvor mletý, hořčice, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu