Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papričky plněné zelím a křenem

Papričky plněné zelím a křenem jsou pikantní pochoutkou, která krásně ozvláštní zimní zásoby. Křupavé zelí s jemně štiplavým křenem se skvěle doplňuje s nakyslým nálevem a barevnými papričkami - perfektní příloha nejen k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení zelí

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení zelí)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme, promícháme s cukrem a solí a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Krok 2: Křen nastrouháme a přimícháme k zelí. Krok 3: Nálev připravíme smícháním soli, cukru, octa a koření ve vodě. Přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Krok 4: Z papriček odstraníme jádřince a naplníme je připraveným zelím s křenem. Napěchujeme je do čistě vymytých sklenic, do každé dáme lžičku oleje a zalijeme horkým nálevem. Krok 5: Upevníme víčka, vložíme do většího hrnce, který naplníme vodou do 2/3 výšky sklenic. Sterilujeme při 80 °C po dobu 30 minut.

Zveřejněno 4. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papričky plněné zelím a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ86O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papričky plněné zelím a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ86O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé, cukr, sůl, křen strouhaný, voda, sůl, cukr, ocet, pepř, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu