Papričky plněné zelím a křenem
Papričky plněné zelím a křenem jsou pikantní pochoutkou, která krásně ozvláštní zimní zásoby. Křupavé zelí s jemně štiplavým křenem se skvěle doplňuje s nakyslým nálevem a barevnými papričkami - perfektní příloha nejen k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrájíme, promícháme s cukrem a solí a necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Krok 2: Křen nastrouháme a přimícháme k zelí.
Krok 3: Nálev připravíme smícháním soli, cukru, octa a koření ve vodě. Přivedeme k varu a 3 minuty povaříme.
Krok 4: Z papriček odstraníme jádřince a naplníme je připraveným zelím s křenem. Napěchujeme je do čistě vymytých sklenic, do každé dáme lžičku oleje a zalijeme horkým nálevem.
Krok 5: Upevníme víčka, vložíme do většího hrnce, který naplníme vodou do 2/3 výšky sklenic. Sterilujeme při 80 °C po dobu 30 minut.
Zveřejněno 4. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papričky plněné zelím a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ86O
Moje poznámka
Papričky plněné zelím a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ86O
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 54 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Suroviny:
zelí bílé,
cukr,
sůl,
křen strouhaný,
voda,
sůl,
cukr,
ocet,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
semínka hořčičná,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.