

Vepřové závitky se zelím a omáčkou
Suroviny 6 porcí
- 6 plátků vepřové kýty (kotlety)
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí
- hořčice
- sůl
- pepř dle chuti
- 2 kostky masoxu
- cibule
- olej
- 1/2 smetany ke šlehání (na vaření)
- hladká mouka na zahuštění
- voda na zahuštění
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, posypeme solí, pepřem z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec dáme trochu zelí. Poté začneme balit od té strany, kde je zelí, do závitku a převážeme nití.
V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté osmažíme závitky z obou stran. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl. Uzavřeme a vaříme asi 30 min.
Závitky vyjmeme, uchováváme v teple. Omáčku přes cedník přecedíme ( aby tam neplavala cibule ), zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme ( hořčice, sůl, pepř ) a dle potřeby ještě zahustíme. Hotovou omáčkou přelíváme závitky, podáváme s rýží. Varianta: Cibuli v omáčce rozmixujeme, zahustí nám ji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové závitky se zelím a omáčkou
-
Dobrá kombinace surovin
+9
Druhá varianta s rozmixovanou cibulí chutná i mě
-
Jé to se mi líbí
-
Taky dělám maso plněné kysaným zelím ale jenom se šťávou, tohle nemusí být vůbec špatný, jednou to určitě vyzkouším.
-
Bezvadná omáčka, líbí se mi kombinace maso-plněné zelím, už jsem takového něco dělala s kysaným
. Ale ta majda nemá chybu!!