Dýňová čalamáda
Zavařování a tím vytvoření zásob na zimu je v Česku populární. Zkombinovat tak můžeme třeba různou zeleninu na čalamádu. Tentokrát použijeme dýni, mrkev, papriku, cibuli a zelí. S nálevem bude zelenina chutnat výtečně.
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Dýni a mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Vše smícháme ve větší míse s olejem, přikryjeme a necháme přibližně hodinu odležet.
Krok 3: Mezitím uvaříme nálev: smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a na plátky nakrájený česnek.
Krok 4: Povaříme asi 5 minut, necháme vychladnout asi 10 minut a scedíme.
Krok 5: Odleženou zeleninu naplníme do omytých nahřátých skleniček a dobře upěchujeme, protože při sterilaci se slehne. Potom do skleniček rozlijeme nálev. Skleničky uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.
Zveřejněno 8. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EpQ
Moje poznámka
Dýňová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EpQ
Nejnovější recepty
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 1 hodinou
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno před 19 hodinami
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno 7. 9. 2025 14:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Semix před 10 minutami
Americké brambory pečené v tatarce
Martinka k. před 2 hodinami
Cukety na plechu
Tajemnost před 3 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
Tajemnost před 3 hodinami
Cuketové placky s eidamem
Martinka k. před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Kajkajak před 4 hodinami
Nadýchané cuketové placky s balkánským sýrem a bazalkou
Martinka k. před 4 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ijanecka před 5 hodinami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
vnukovar před 5 hodinami
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Suroviny:
dýně,
zelí bílé,
paprika,
mrkev,
cibule,
olej slunečnicový,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
česnek,
bobkový list,
semínka hořčičná,
pepř černý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.