Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová čalamáda

Zavařování a tím vytvoření zásob na zimu je v Česku populární. Zkombinovat tak můžeme třeba různou zeleninu na čalamádu. Tentokrát použijeme dýni, mrkev, papriku, cibuli a zelí. S nálevem bude zelenina chutnat výtečně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Dýni a mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky. Krok 2: Vše smícháme ve větší míse s olejem, přikryjeme a necháme přibližně hodinu odležet. Krok 3: Mezitím uvaříme nálev: smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a na plátky nakrájený česnek. Krok 4: Povaříme asi 5 minut, necháme vychladnout asi 10 minut a scedíme. Krok 5: Odleženou zeleninu naplníme do omytých nahřátých skleniček a dobře upěchujeme, protože při sterilaci se slehne. Potom do skleniček rozlijeme nálev. Skleničky uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

TIP: Jak předejít chybám při přípravě čalamády

Zveřejněno 8. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EpQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, olej slunečnicový, voda, ocet, sůl, cukr krupice, česnek, bobkový list, semínka hořčičná, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu