

Rýžové lívance
Suroviny 4 - 6 porcí
- 2 vejce
- 1/2 litru mléka
- 7-8 lžic hladké mouky
- 1/2 kávové lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 500 g uvařené rýže
Postup přípravy receptu
Jestliže vám ze včerejšího oběda zbyla nějaká rýže, tak je pro vás tenhle recept ideálním nápadem, jak ji zužitkovat.
Rozšleháme všechny výše uvedené suroviny. Pokud se Vám směs bude zdát příliš řídká, tak zahustíme moukou.
Lívance usmažíme na pánvi.
Zdobíme džemem nebo marmeládou, posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžové lívance
-
Vyzkoušeno. Nebylo to špatné.
-
výborné, :posílám bod
-
Byly moc dobré a skvělé využití přebytečné rýže.
-
jdu na to, děkuji za tip - hledala jsem, až jsem našla - jsem zvědavá, co na to řeknou doma.
-
ahoj, teď jsem dopekla poslední, jsou vynikající. Jen toho mléka jsem dala tak 350-400ml.A lžic mouky víc. Mám dvouletého syna a snědl jich tak pět a ještě neskončil.Z této várky jich je tak 30-35ks.Dávám
-
Já jsem zbylou rýži dosud používala jen do salátů...tohle je sympatický nápad
-
Môj tiež,musím mu robievať ryžovú kašu stále
-
po jakékoli variantě sladké rýže se manžel může utlouct... takže
-
Neco podobné varím i já. Jenom místo cukru pridávám 1 vanilkový cukr a trošku mleté skorice. Jinak je to fakt dobré, hlavne moje deti to vždy ocenily plnými ustami. Hlavne když ješte k tomu byly jahody se šlehačkou.