Býčí žláza s rajčaty
Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Při správné úpravě však mohou svou chutí překvapit. Křehké vnitřnosti jsou jemně osmažené na cibulce, doplněné šťavnatými rajčaty a dochucené kořením.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Býčí žlázu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dosklovita nakrájenou cibuli.
Krok 3: Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou býčí žlázu a restujeme, dokud se neodpaří velká část výpeku.
Krok 4: Rajče nařízneme do kříže a na několik sekund jej vložíme do vroucí vody. Poté ihned přeložíme do studené vody a následně z něj sloupneme uvolněnou slupku. Rajče nakrájíme na kousky.
Krok 5: Orestovanou žlázu osolíme, opepříme, přidáme k ní na kousky nakrájené rajče a za častého míchání a podlévání vodou dusíme asi 20 minut. Kdo má rád, může přidat špetku chilli.
Krok 6: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 21. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Býčí žláza s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx6ED
Moje poznámka
Býčí žláza s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx6ED
Nejnovější recepty
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 11 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 11 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 12 hodinami
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 8 minutami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 18 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 7 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 9 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 10 hodinami
Koláč jako květina
magdalenka před 10 hodinami
Olejové koláčky
magdalenka před 10 hodinami
Guláš Samuraj z Budapešti
magdalenka před 10 hodinami
Golubky od Máši
magdalenka před 10 hodinami
Suroviny:
býčí žláza,
cibule,
rajče,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
chilli
Komentáře (1)