Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s křenem a Dekem

Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej vylepšíme octem, olejem a jemně strouhaným křenem, který se postará o pikantnost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min + doba odležení zelí přes noc

180 min (180 min příprava, + doba odležení zelí přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí očistíme a nakrouháme do velké nádoby. Očištěnou cibuli nakrájíme najemno a přidáme k zelí. Krok 2: Přisypeme celé balení Deka a krystalový cukr. Vše promícháme, dáme do čistého kbelíku a necháme přikryté v pokojové teplotě přes noc odležet. Krok 3: Druhý den do zelí přidáme olej, najemno nastrouhaný křen a ocet. Vše promícháme čistou vařečkou nebo čistýma rukama a necháme opět přes noc rozležet. Krok 4: Potom již dáváme do čistých sklenic, po naplnění jim otřeme hrdla a sklenice uzavřeme čistými víčky. Není potřeba zavařovat. Uchováváme v chladu.

TIP: Co uvařit se zelím?

Zveřejněno 28. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem a Dekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXAN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem a Dekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXAN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí, cibule, deko, cukr krystal, olej, křen, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu