Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou

Gnocchi v jemné krémové omáčce s voňavými houbami a parmazánem nadchnou všechny příznivce italské kuchyně a houbaření. Pokud sáhnete po hotových gnocchi, máte uvařeno bez složitostí a s chutí, která působí jako z rukou šéfkuchaře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a osmažíme na rozehřátém sádle s kmínem a solí. Krok 2: Osmažené houby zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Krok 3: Poté přidáme tymián a smetanu, krátce provaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán. Krok 4: Gnocchi uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Krok 5: Uvařené gnocchi promícháme s připravenou omáčkou. Krok 6: Při servírování zdobíme sekanou petrželkou.

TIP: Houby v kuchyni

Zveřejněno 10. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQMy

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQMy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
gnocchi, houby čerstvé, smetana na vaření, vývar masový, parmazán, tymián, kmín drcený, sůl, sádlo, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu