Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli

Krémová dýňová polévka je skvělou volbou pro sychravé podzimní dny. Je chutná a se špetkou chilli koření i hřejivá. Pokud navíc použijete dýni hokaido, ušetříte si práci s loupáním. Přidaná mrkev dodá lehkou nasládlost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Dýni neloupeme, pouze očistíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na větší kusy. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej s máslem a orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou mrkev a orestujeme. Krok 3: Přidáme nakrájenou dýni. Osolíme, opepříme a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme doměkka asi 15-20 minut. Krok 4: Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, okořeníme chilli kořením dle chuti a prohřejeme.

TIP: Jak využít semínka z dýně

Zveřejněno 30. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY6yg

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY6yg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, mrkev, cibule, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, olej, máslo, chilli, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu