Svíčková na smetaně podle Petra Hajného
Svíčková je právem nazývána královnou českých omáček. S Petrem Hajným připravíme sametově jemnou omáčku provoněnou kořenovou zeleninou a divokým kořením. Tu na závěr zjemníme smetanou a podáváme s plátkem masa a knedlíkem.
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková na smetaně podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZN2n
Moje poznámka
Svíčková na smetaně podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZN2n
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 46 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Suroviny:
zeleninový základ,
maso hovězí,
špek,
koření divoké,
ocet,
máslo,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
hořčice plnotučná,
brusinky,
cukr krupice,
sádlo,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)