Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový krém základní

K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť z dýně. Talíř horkého dýňového krému, okořeněného muškátovým oříškem, přijde v sychravých dnech určitě k chuti. Polévka příjemně zahřeje a dobře zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostky. Dýni není třeba loupat. Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme dýni a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Pak přidáme česnek, brambory, sůl, pepř a polévkové koření. Zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí dýně a brambor. Krok 5: Polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a dle potřeby osolíme či opepříme. Krok 6: Nakonec polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme.

TIP: Dýně a jejich pestré využití v kuchyni

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňový krém základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLzB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňový krém základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLzB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, dýně hokkaido, česnek, brambory, vývar masový, olej, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, koření polévkové, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu