Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá polévka z pečené dýně

K podzimním dnům neodmyslitelně patří horká dýňová polévka, která má jemně nasládlou chuť a kterou krásně doplní aroma muškátového oříšku. Polévka z pečené dýně a česneku je krásně hustá a má plnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kasikova.ver

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Česnek překrojíme na polovinu. Krok 3: Vše dáme na připravený plech, zakápneme olivovým olejem a pečeme 35 minut při 180 °C. Krok 4: Mezitím, co se dýně peče, připravíme krutonky. Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a osmažíme v pánvi na trošce rozpáleného oleje. Krok 5: Po upečení vyloupeme česnek ze slupky a spolu s dýní jej vložíme do horkého vývaru. Vše krátce povaříme a poté polévku rozmixujeme. Krok 6: Hotovou polévku podáváme s chlebovými krutonky.

TIP: Dýně v naší kuchyni - časté otázky

Zveřejněno 17. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hustá polévka z pečené dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWnD

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hustá polévka z pečené dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWnD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, česnek, vývar kuřecí, olej olivový, sůl, ořech muškátový strouhaný, máslo, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu