Cibulačka s červeným vínem
Lehce navinulá polévka s výraznou chutí cibule a červeného vína má své kořeny ve Francii. Připravíte ji snadno a nemusíte se bát, alkohol se během vaření odpaří. Chuť této polévky nejlépe doplní rozpečený toust či bagetka.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Krok 2: Na troše rozehřátého oleje cibuli orestujeme do zlatova. Osolíme a opepříme.
Krok 3: Přidáme česnek, sójovou omáčku, cukr a zamícháme.
Krok 4: Zalijeme vínem a asi 5-10 minut necháme odpařit alkohol. Přilijeme vodu a krátce povaříme asi 15 minut.
Krok 5: Dle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem či případně cukrem.
Zveřejněno 17. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulačka s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rY7B
Moje poznámka
Cibulačka s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rY7B
Nejnovější recepty
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Čočka se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s krevetami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kostky po domažlicku
Přidáno před 4 hodinami
Rychlokuře na kari
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
pribrska před 23 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 26 minutami
Klášterské řezy
Petronilka před 40 minutami
Pepanovy plněné řízky
Merylas před 1 hodinou
Šlehačková rychlá bábovka
Lenxka před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
majdaspatenkova před 2 hodinami
Jemné majonézové raženky
Wanilor před 2 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Alexandr před 2 hodinami
Vepřové na kari a zázvoru
Danoouch před 2 hodinami
Mřížkový "smetanový" koláč
alca2 před 3 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
česnek,
víno červené,
omáčka sojová,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)