Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky po Znojemsku

Vepřové kostky po Znojemsku spojují šťavnaté maso s typickou chutí kyselých okurek a jemně cibulové omáčky. Jednoduché, syté jídlo, které voní po domácí kuchyni a skvěle ladí s rýží, houskovým knedlíkem i bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na oleji. Krok 3: Maso vyjmeme a vložíme do výpeku cibuli, kterou orestujeme lehce na barvu. Krok 4: Vrátíme maso, přidáme hořčici, nálev z okurek chvilku necháme odpařit a zalijeme vodou. Krok 5: Dusíme doměkka asi hodinu. Krok 6: Mezitím na másle orestujeme okurky. Krok 7: Hotovou omáčku dle potřeby zahustíme záklechtkou (asi 100 ml vody promícháme se lžící hladké mouky), vložíme okurky a provaříme. Krok 8: Nakonec dochutíme solí, pepřem, cukrem dle potřeby a chuti. Krok 9: Podáváme s rýží či knedlíkem.

Jak se dělá znojemská pečeně

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky po Znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7wR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky po Znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7wR

Marie

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, hořčice, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej, cukr krystal

Přidat fotografie receptu