Moje ostřejší krůtí masíčko s hlívou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 20 minut+ marinování 2 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

krůtí maso (já měla vykostěné stehno)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžíce koření Wok
1 lžíce čínského nesoleného koření (může být i solené)
3 velké hlívy ústřičné
2 lžíce pažitky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička oregana
stonek čerstvé bazalky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si promícháme veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou hlívu, nasekanou bazalku, česnek na proužky, přidáme vajíčko, sojovou omáčku, osolíme a trochu zalijeme olivovým olejem.

  2. Promícháme a do této marinády naložíme nakrájené krůtí maso na menší kousky a dáme do lednice, nejméně na 3 hodiny, nejlepší je přes noc.

  3. Na pánev si stříkneme olej a když se zahřeje dáme na něj veškerý obsah misky a stále prohazujeme maso dvěma dřevěnýma vidličkami až do zkřehnutí a do měkkosti masa.

  4. Nakonec vypláchneme misku od naložení masa vodou a vlijeme ho na pánev, převaříme a máme hotovo.

Poznámka

Kdo by chtěl, může k masu přidat osmažit ještě zeleninu-Čínská směs(já na ní zapomněla, ale taky to byla mňamka). Recept je můj.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje ostřejší krůtí masíčko s hlívou

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Bibinko - nádherná dobrota a hlíva mi mohutně roste, takže vyzkouším - mňam :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky vypadající dobrota:-p+:yes:To koření mě také zaujalo;-)díky:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Chocolate, dekuji, pomuze to na 100%. Jsi zlata :-8:-K:-K.

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibi děkuju, podívám se po něm, bez té soli je to fajn, protože když dělám čínu, tak sojová omáčka je slaná dost a dost:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Daniella O.:Možná ti Danko pomůže složení koření;-).
    http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana...
    Složení: škrob bramborový, česnek sušený mletý, maracuja sušená mletá, zázvor mletý, škrob kukuřičný, pepř kajenský mletý, látka protihrudkující (E 341), sušená petrželová nať

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Maris, tak jsem to koření vyfotila, tak na něj jukni, je na konci;-)není to moc kvalitní pži večerním světle. Pod tou čínou je napsáno bez soli.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dnes je to jedna fotka hezčí, než druhá o jídle nemluvě:-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Bibinko, to koreni sice nemam, ale mam mrazak narvany krutama ;-). Vypada to moc hezky, tak ukladam a vyzkousim :yes:. V praci kazdou chvilku vyfasuji krutu a uz to nikdo neji, tak hledam nove recepty....:-D, tenhle se mi libi ;-):yes:.

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Bibinko,receptík vypadá velmi lákavě,ostatně jako všechny Tvoje recepty,jen bych chtěla vědět,čínské solené koření,je to nějaká speciální směs neb koření na čínu? S hlívou to musí být super,ráda bych to o svátcích vyzkoušela,jak asi dlouho maso opékat? Díky a moc pěkné sluníčkové Velikonoce.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to moc dobře:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinko, co je to činské nesolené koření ?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: kruti s hlívou krůtí maso složení krůtí guláš s hlívou čína s hlívou krutí maso s hlívou ústřičnou mleté krůtí maso s hlívou krútí stehno s hlívou marináda na krůtí maso masíčko kruti plnene hlívou recepty s hlivou recept na krutí nudličky s hlívou krůtí prsas s hlívou kruti nudličky shlivou krůtí maso s hlívou bramboráky krutí masičko na kari recept krůtí s hlívou kruti prsa s hlivou hliva s krůtí masem krůtí nudličky s hlívou

Zapomněl/a jsem heslo