Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec dušená na divoko

Zejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je omáčka zjemněná smetanou. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 2: Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme slaninu, česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Pak přidáme maso a zatáhneme ze všech stran. Krok 4: Až je maso zatáhlé dáme hořčici, zamícháme, zalijeme vodou, vložíme koření a dusíme doměkka asi hodinu a půl. Krok 5: Vytáhneme koření. Připravíme záklechtku v poměru 1 lžíce mouky a 125 ml vody. Množství upravíme podle potřeby. Mouku smícháme se studenou vodou a důkladně promícháme. zahustíme šťávu. Za stálého míchání vlijeme do šťávy a zhustíme. Krok 6: Provaříme alespoň 15 minut, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 7: Na závěr podle chuti zjemníme smetanou.

TIP: 15 receptů na nejlepší české omáčky

Zveřejněno 23. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec dušená na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o9J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec dušená na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o9J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, koření na divočinu, cibule, česnek, jalovec, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, slanina, hořčice, voda, olej, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu