Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ihned vláčné kokosky

Mezi tradiční druhy vánočního cukroví patří krásně nadýchané a křupavé kokosky. Cukroví ze zbylých bílků bude díky citronové šťávě ihned vláčné a provoní celou kuchyň. Neváhejte a pusťte se do jejich přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Moučkový cukr prosejeme a rozdělíme na dvě stejně velké části. Krok 2: Jednu část promícháme s kokosem i s citronovou šťávou a důkladně propracujeme vidličkou. Zabráníme tak vzniku hrudek. Krok 3: Bílky šleháme do hustého sněhu a postupně po lžících přisypáváme cukr. Krok 4: Do hladkého sněhu lehce zapracujeme kokos a promícháme. Krok 5: Troubu včas předehřejeme na 140 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 6: Lžičkou na plech tvoříme malé sněhové bochánky, raději dále od sebe, protože trochu naběhnou. Krok 7: Plech vložíme do trouby a kokosky pečeme při 140 °C zhruba 20 minut, dokud nezezlátnou. Krok 8: Kokosky jsou díky citronu ihned měkké, ale stejné vydrží i několik dní.

TIP: Kokosky - výběr oblíbených receptů

Zveřejněno 10. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ihned vláčné kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Xwk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ihned vláčné kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Xwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr moučkový, kokos strouhaný, citron, bílek

Přidat fotografie receptu