Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře

Ragú z kachních žaludků lákavě voní slaninou, česnekem, majoránkou a libečkem. Porci na talíři podáváme posypanou směsí dokřupava orestované slaniny a natrhaného chleba, zakápnutou citronovou šťávou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 70 min

115 min (45 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kachní žaludky zbavíme vrchní blány, očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Krok 2: Žaludky vložíme do horké vody, přidáme sůl, několik kuliček celého pepře a nového koření, 2 bobkové listy a větvičku čerstvého libečku. Přidáme 1/2 větší cibule nakrájené na větší kousky a žaludky uvaříme doměkka asi 45 minut. Poté je scedíme a vývar odložíme na pozdější použití. Uvařené kachní žaludky nakrájíme na větší kostky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme kapku oleje, drobně nakrájíme 1/2 cibule, vsypeme ji do pánve a restujeme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (asi 75 g) a důkladně zarestujeme. Orestovanou směs v pánvi zalijeme asi 100 ml vývaru ze žaludků a necháme vyvařit. Do tohoto základu přidáme lístky čerstvé majoránky (nebo sušené) a několikrát překrojenou mladou větvičku libečku. Krok 4: Na pánev vhodíme i nakrájené kachní žaludky, zarestujeme je a za postupného přilévání vývaru a míchání ode dna dusíme asi 10 minut. Krok 5: Připravíme garnish. V rendlíku rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Cibuli nakrájíme na plátky, z krajíce starého chleba odřízneme spodní kůrku, použijeme natrhanou část střídy. Cibuli rozebereme na kroužky, které v rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Krok 6: Osmažené kroužky cibule vyjmeme na papírovou utěrku. Do rozpáleného oleje po cibuli vhodíme jednotlivé lístky libečku a rendlík s olejem okamžitě zakryjeme, aby olej neprskal. Libeček smažíme jen velmi krátce, aby se nespálil a lístky po osmažení také vytáhneme na papírovou utěrku. Krok 7: Do rendlíku kápneme olej a restujeme na něm 75 g drobně krájené slaniny, natrhané kousky chleba a 1 najemno nakrájený stroužek česneku. Přidáme osmažené kroužky cibule a libeček. Krok 8: Do pánve k žaludkům přisypeme plátky česneku, lístky čerstvé majoránky a libečku a prohřejeme. Zahustíme vrchovatou lžící tuhého másla, které v ragú pečlivě rozmícháme. Krok 9: K orestované směsi z chleba, slaniny a česneku přidáme čerstvé lístky petrželky, vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Krok 10: Na hluboký talíř dáme ragú a bohatě zasypeme orestovaným chlebem s bylinkami a citronovou šťávou.

TIP: 15 oblíbených receptů na jídla z vnitřností

Zveřejněno 10. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7GX

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7GX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žaludek kachní, slanina, cibule, česnek, olej, majoránka čerstvá, sůl, pepř mletý, koření divoké, šťáva citronová, petržel, libeček čerstvý, chléb, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu