

Kachní žaludky na slanině
Suroviny 4 porce
- Ingredience:
- 400 g kachních žaludků
- 50 g uzené slaniny
- 1 lžíce vepřového sádla, kdo má tak použije kachní sádlo
- 1 cibule velikosti kachního vejce
- sůl
- pepř
- několik kapek worcestrové omáčky
- 1/2 kávové lžičky plnotučné hořčice
- 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky
- 1,5 cm sardelové pasty
Postup přípravy receptu
Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky.
Co ještě koupit ukáže pohled do spíže - lednice.
Vezmi kastrol a na plotně v něm rozškvař ten špek, co jsi před tím nakrájel na drobné kostky. Přidej sádlo podle potřeby a na to dej tu cibuli jemně nasekanou. Smaž ji dohněda a pak tam dej žaludky nakrájené na kousky. Sádlo na těch žaludcích nechej. Zarestuj, míchej, přidej hořčici, míchej, malinko podlij vývarem ale i horkou vodou. Přiklop poklicí a nech to dusit asi dvacet minut. Přitom hlídej a podlívej.
Pro labužníky decinka červeného neuškodí, právě naopak. Potom to všechno osol a opepři a vydušený základ se žaludky zaprášíš moukou, nech zarestovat, aby to bylo tmavé. Znova podlij, nech pod pokličkou dodělat, přidej před koncem tu sardel pastu a je-li třeba dochuť worcestrovou omáčkou. Pozor, hrozí nebezpečí sežrání během přípravy .
Jo, ta pasta je dost slaná, tak je třeba s tím počítat.
Poznámka od kuchařky
Dobré, levné. U nás oblíbené jídlo. Jako sobotní oběd nebo rychlá večeře. V neděli je pak pěkně do křupava pečený obklad od těch žaludků, pokud jsou z našeho dvora. Kdo nepochopil, tak je to ta kachna/y
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní žaludky na slanině
-
Žaludky mají nejvíce v Globusu a Makru. Dají se koput i jinde ale na tak často.
-
Alois, recept se mi líbí dost, ale co je to platný, když kachní žaludky nemám a ani nevím, kde bych je sehnala, občas mají něco v Kauflandu, ale spíš játra, křídla a krky z kachny, třeba se tam objeví a pak bych ten tvůj recept vyzkoušela. Bodík dávám ovšem už teď
-
Krásný receptík,taky mám ráda žaludky,u nás v tržnici se dají koupit samostatné žaludky kuřecí,kachní a krůtí,tak se dnes asi zastavím,abych je měla doma v záloze.
dávám bod líbí se mi recept
-
Některé recepty mě baví číst jako literaturu, na Labužníku se během doby pár takových jedinců vyskytlo, tady máme první vlaštovku
Velmi podobně nakládám se žaludky kuřecími, leč tyto budou delikátnější, to už vím...teď ještě někde ty kachny ukrást nebo vyžebrat -
Žaludky mám moc ráda, dělám z nich i rizoto. Tuhle variantu vyzkouším, díky za recept