Kachní žaludky na slanině

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 45 min 4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

Ingredience:
400 g kachních žaludků
50 g uzené slaniny
1 lžíce vepřového sádla, kdo má tak použije kachní sádlo
1 cibule velikosti kachního vejce
sůl
pepř
několik kapek worcestrové omáčky
1/2 kávové lžičky plnotučné hořčice
2 rovné polévkové lžíce hladké mouky
1,5 cm sardelové pasty
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky.

  2. Co ještě koupit ukáže pohled do spíže - lednice.

  3. Vezmi kastrol a na plotně v něm rozškvař ten špek, co jsi před tím nakrájel na drobné kostky. Přidej sádlo podle potřeby a na to dej tu cibuli jemně nasekanou. Smaž ji dohněda a pak tam dej žaludky nakrájené na kousky. Sádlo na těch žaludcích nechej. Zarestuj, míchej, přidej hořčici, míchej, malinko podlij vývarem ale i horkou vodou. Přiklop poklicí a nech to dusit asi dvacet minut. Přitom hlídej a podlívej.

  4. Pro labužníky decinka červeného neuškodí, právě naopak. Potom to všechno osol a opepři a vydušený základ se žaludky zaprášíš moukou, nech zarestovat, aby to bylo tmavé. Znova podlij, nech pod pokličkou dodělat, přidej před koncem tu sardel pastu a je-li třeba dochuť worcestrovou omáčkou. Pozor, hrozí nebezpečí sežrání během přípravy .

  5. Jo, ta pasta je dost slaná, tak je třeba s tím počítat.

Poznámka

Dobré, levné. U nás oblíbené jídlo. Jako sobotní oběd nebo rychlá večeře. V neděli je pak pěkně do křupava pečený obklad od těch žaludků, pokud jsou z našeho dvora. Kdo nepochopil, tak je to ta kachna/y

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kachní žaludky na slanině

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Žaludky mají nejvíce v Globusu a Makru. Dají se koput i jinde ale na tak často.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Alois, recept se mi líbí dost, ale co je to platný, když kachní žaludky nemám a ani nevím, kde bych je sehnala, občas mají něco v Kauflandu, ale spíš játra, křídla a krky z kachny, třeba se tam objeví a pak bych ten tvůj recept vyzkoušela. Bodík dávám ovšem už teď:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík,taky mám ráda žaludky,u nás v tržnici se dají koupit samostatné žaludky kuřecí,kachní a krůtí,tak se dnes asi zastavím,abych je měla doma v záloze.;-)dávám bod líbí se mi recept:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Některé recepty mě baví číst jako literaturu, na Labužníku se během doby pár takových jedinců vyskytlo, tady máme první vlaštovku ;-)
    Velmi podobně nakládám se žaludky kuřecími, leč tyto budou delikátnější, to už vím...teď ještě někde ty kachny ukrást nebo vyžebrat:-p:-)):-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Žaludky mám moc ráda, dělám z nich i rizoto. Tuhle variantu vyzkouším, díky za recept:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kachní žaludky kachní žaludky recepty kachní žaludky recept pečené kachní žaludky pečené žaludky drubeží žaludky kachní žaludek recept na kachní žaludky recepty kachni zaludky recept kachni zaludky rizoto z kachních žaludků kachni sadlo kachní žaludky pečené kachnižaludky kuřecí žaludky na slanině omáčka z kachních žaludků kachní žaludky příprava žaludky a játra recepty recepty z kachních žaludků recept žaludky

Zapomněl/a jsem heslo