Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na křenu

Ke štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří dozlatova usmažený kapr. Připravit jej můžete i trochu netradičně – milovníky pikantního zaručeně potěší kapr na křenu, podávaný s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Mouku smícháme se sladkou i pálivou paprikou, osolíme. V této směsi připravené porce kapra obalíme.  Krok 3: Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je mírně zchladnout, potom je oloupeme a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátečky.  Krok 4: V pánvi necháme rozpustit část másla, porce kapra na něm osmažíme nejprve z jedné strany dozlatova. Krok 5: Kapra obrátíme, přidáme zbytek másla, zasypeme nastrouhaným křenem a opékáme dalších přibližně 5 minut.  Krok 6: Mezitím na jiné pánvi osmažíme na rozpáleném oleji plátky brambor. Dle chuti brambory osolíme. Krok 7: Kapra na křenu podáváme s opečenými brambory a tatarskou omáčkou. 

TIP: Kapr na talíři - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 11. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr na křenu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Kjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr na křenu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Kjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, křen, mouka hrubá, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, máslo, brambory, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu