Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z mletého masa

Horká a sytá polévka přijde v chladných dnech vždycky vhod. Vývar z mletého masa s kořenovou zeleninou a nudlemi je velice snadný na přípravu a perfektně poslouží jako první jídlo vydatného obědu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě uvaříme na mírném plameni mleté maso. Krok 2: Petrželku (nebo pažitku) omyjeme a nasekáme. Kořenovou zeleninu a kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a osmažíme v pánvi na sádle. Krok 3: Osmaženou zeleninu přidáme do vývaru k mletému masu. Vaříme do změknutí zeleniny. Krok 4: V jiném hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě nudle. Po uvaření nudle scedíme. Krok 5: Když je zelenina měkká, vložíme do polévky uvařené nudle. Krok 6: Nakonec polévku dochutíme solí, polévkovým kořením a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.

TIP: Vývar - přehled pro začátečníky

Zveřejněno 14. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vývar z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Lnn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vývar z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Lnn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, zelenina kořenová, kapusta růžičková, sádlo, nudle polévkové, sůl, koření polévkové, petrželka

Přidat fotografie receptu