Štika na houbách a zázvoru

Suroviny

6 porcí štiky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička zázvoru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička červené papriky
3 stroužky česneku
sůl
houby (já jsem použila václavky)
1 lžíce sojové omáčky
brambory
mléko
máslo
rozmarýn
olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

  1. Štiku nasolíme.

  2. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce.

  3. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet.

  4. Na troše oleje dusíme houby a podléváme je malinko vodou. Přidáme sojovou omáčku.

  5. Asi po půl hodině dušení hub přidáme porce ryb - nejprve opékáme stranu, kde je kůže.

  6. Postupně takto opékáme 15minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek.
    Podáváme s bramborovými pečenými hromádkami:

  7. Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřátí troubě.

Komentáře k receptu Štika na houbách a zázvoru

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTeda kuchařinky:-))vy mi dnes dáváte s těma rybkama;-)Haničko,přikloním se k jedné z těch tvých možností-č.3 zastavím se u tebe:-*a než dojedu tak posílám +19:yes::-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hani,to je teda super recept:-pto musela být dobrota;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • Maris taky jsem koukala jako blázen, kolik stojí v obchodě štika...to je děs a taky bych ji za tu cenu nekoupila :no:

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Krásné,dobré,závidím tu štiku!Hřiby mám v mražáku.:yes::-p plus17

    Odpovědět

  • maris maris

    Hani, krásný recept. Štiku jsme neměli hrozně dlouho, ale pro nás připadá v úvahu bod č. 2 a 3.:-)) U řeky bychom ulovili asi jen rýmu a v obchodě nejsem ochotná dávat za 1 kg 350,- Kč. Tak buď přepadení nebo návštěva;-):-)). Bodík ale poslat můžu:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • eva hubova eva hubova

  • Bibinka Bibinka

    Hani, bezva rybka, dnes jsme je dělaly obě;-) a ty houby mám zamražený, tak to můžu realizovat. Dávám ti 12 bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hani ani nemluv.:-( Já tady nesmím sednout, jinak hned listuji v nějakých receptech. Každý kolem mne už má ze mne srandu:-S, ale v dobrém slova smyslu;-):-D

    Odpovědět

  • Jani i vaření má své kouzlo a občas nějaký ten receptík vymyslím, když už jsem přeslazená a mám dost pečení dortů a cukroví :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hani, to je krása od pohledu a ty brambory...:-* to vaření je ale zásah do jiných pracovních aktivit, co?:-D

    Odpovědět

  • Tak pro ty, kdo chtějí vyzkoušet štiku, tak doporučiji
    1)ulovit si ji
    2)přepadnout nějakého rybáře
    3)přijít k nám na návštěvu
    4)koupit štiku v obchodě
    :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Hani, bohužel musím vyzkoušet s jinou rybou.;-) Nebo přepadnout nějakého šikovného rybáře;-) Vypadá to krásně a musí to být výborné:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    No jo,jinou rybu,ale když já bych chtěla ochutnat štiku :-p:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jikotko + Pajasko
    určitě můžete recept vyzkoušet i s jinou rybou a jinými houbami:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: štika recepty štika cena štika na zazvoru štika recept kolik stojí štika štika na liškách recept štika kolik má štika kostí zázvor recepty recepty ze štiky cena štiky štika s houbami štika na česneku rybí kuchařka štika štika kolik stojí recept na dobrou štiku recept na dobrou štiku jak dlouho pečeme štiku kde seženu zázvor zázvor recepty na rymu