Rostlinná majonéza (z aquafaby)

Omáčky Doba přípravy: 5 min 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Omáčky Doba přípravy: 5 min 0 názorů

Suroviny 10 porcí

3 lžíce nálevu z cizrny (Aquafaba, vychlazená, by měla mít konzistenci vaječného bílku. Pokud nemá, zredukujeme.)
1 lžička cukru
1/4 lžičky soli, nebo malinko více, dle chuti
1 lžička kvalitní hořčice (např. dijon) nebo 1 lžíce plnotučné
1 lžíce octa
200 ml/190 g oleje (slunečnice nebo řepka)
Volitelné:
česnek, byliny, pepř, okurky, cibule...

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Jde to celkem rychle. Případně můžeme dosolit po umixování.

  2. Majonézu umístíme do sklenice a skladujeme v lednici. Díky absenci syrového žloutku vydrží dlouho.

Komentáře k receptu Rostlinná majonéza (z aquafaby)

K receptu nejsou žádné komentáře.