Švédské maso

sebena Kuchařka: sebena

Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

hovězí maso (na minutky)
červené víno
koření na zvěřinu
pomeranč
med
máslo
sůl
brusinky
hořčice
olej
pórek
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí). Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany.

  3. Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa.

  4. Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 593 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švédské maso

  • jahoda jahoda

    Sebeno, toto výborné Švédské maso jsem dělala již podruhé. Poprvé s opečeným bramborem, ale zmizlo dříve, než jsem stačila vyfotit. Nyní zůstaly z neděle těstoviny, tak to bylo zase trochu jiné, ale masíčko a šťáva výborné. Ráda vařím tato chuťově netradiční jídla a navíc je to rychlovka (naložila jsem již večer). Dovolím si fotku - šťávička není vidět, ale chutná opravdu výborně:-p;-)Dnes jsem neměla brusinky, ale mám plno borůvkových kompotů, tak byla změna a nic jsem tím nepokazila .Díky za recept:yes:7 Doporučuji!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O:-O:yes: No, vypadá to opravdu dobře. Co z jídla udělá krásná fotka, že?;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju.

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Maso jsem dala rovnou na pánev, tak jak jsem ho vytáhla z vína, když se to opékalo tak to krásně vonělo po tom víně a použitém koření.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Opravdu zajímavě hezký recept a moc krásné fotky, zejména ta poslední :-p.
    Chci se zeptat - ráda bych to zkusila - to maso po vylovení z vinné lázně necháš okapat, otřeš, nebo to házíš na pánev rovnou? Jsem asi detailista, ale myslím, že i takové drobnosti můžou ovlivnit výslednou chuť..
    Díky.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Taky se mi to líbí:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlasím s žížalkou - vypadá to přitažlivě a velmi dobře :yes:;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ale to vypadá opravdu chutně...jak hovězí maso moc nemusím, na tohle mám chuť i díky hezkým obrázkům...;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí maso po švedsku švédský hovězí plátek hovězí po švédsku švédské hovězí svedske recepty hovezi maso minutky švédská kuchařka švédské vepřové maso hovězí plátek po švédsku hovězí švédská naložená zvěřina hovězí na brusinkách maso naložené ve víně maso dvou barev vino brusinky švédské těstoviny hovezi platky na vine s brusinkami minutky z hoveziho masa postupy hovězí maso s brusinkami hovězí na víně a brusinkách minutky s vínem

Zapomněl/a jsem heslo