Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč s mandlemi a ricottou

Spojení šťavnatých jablek, nadýchané ricotty a křupavých mandlí vytváří lehký, ale přitom sytý koláč s jemnou vůní. Ideální ke kávě nebo jako sladká tečka po obědě – jednoduchý na přípravu a lahodný v každém soustu.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

pekáč o velikosti 25 × 35 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 929 kJ /
4 524 kcal
Bílkoviny116,66 g
Tuky154,70 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 821 mg
Sodík 451 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy652,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 190 °C. Pekáč (nebo hlubší plech) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a smícháme se skořicí. Krok 3: Všechny suroviny na drobenku společně dobře promícháme. Krok 4: Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (myslím, že by šel i tvaroh) a ušleháme dohladka. Poté přidáme mouku s kypřicím práškem a mleté mandle. Vymícháme tužší těsto. Krok 5: Těsto rozetřeme do připraveného pekáčku nebo plechu, poklademe nastrouhanými jablky se skořicí, a posypeme drobenkou z másla, mouky, cukru a mandlí. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 °C asi 30 minut, pak zmírníme na 170 °C a pečeme ještě dalších 5 minut.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 11. 12. 2009

Poznámka autorky LidaD

Hrnek = 250 ml

Tenhle koláč jsem "vynalezla" za účelem zpracování ricotty, která už měla na kahánku, a mandlí, co mi zbyly z pečení cukroví. Je "mokrý" a přitom křehký. Doufám, že vám bude chutnat, pokud ho zkusíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkový koláč s mandlemi a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7G4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkový koláč s mandlemi a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7G4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Diky za komentar a souhlasim, ze si ma kolac kazdy upravit tak, jak chce. Ja se vzdycky snazim ve vsech receptech pouzivat co nejmene tuku a cukru, tak proto je toho masla minimum; kdyz se jeste pridaji mandle nebo orechy, je tam stejne tuku az az... Ale jsem rada, ze chutnalo. Zdravim, Lida

Dnes jsem vyzkoušela, místo rikoty jsem dala tvaroh a do drobenky vlašské ořechy. Těsto je skvělé, jenom na hrnek mouky je do drobenky málo másle a není potřeba celý hrnek, dostatečné množství by byla větší polovina hrnku. Jinak skvělý koláč.:-D

Tématické fráze:
co je riccota, buchta s ricottou, koláč s ricotou, recepty s ricotou, koláč s riccotou, moučník s ricottou, recepty s riccotou, recepty z ricoty, jablecny kolac s ricottou, ricota, koláč s rikotou, ricota recepty, moučník z ricotty, riccota recepty, ricotta dezert, riccota, koláč s rikottou, recept s riccotou, dezert s ricotou, buchta s ricotou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tuk, sýr ricotta, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mandle mleté, jablko, skořice, mouka polohrubá, cukr krupice, mandle mleté, máslo, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu