Obi pajšl
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,26 g |
Tuky | 60,37 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 32,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
Moje poznámka
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
Nejnovější recepty
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 11 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 18 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 19 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou
Mamma před 28 minutami
Letní zeleninová polévka s fazolkami
PavelLajcok před 1 hodinou
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Kaill před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 7 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 7 hodinami
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 8 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 9 hodinami
Pikantní gulášek na barevných paprikách
HankaHK před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Freziee před 10 hodinami
Tématické fráze:
pajšl,
pajslova omacka,
jehněčí pajšl,
jak se děla pajšl,
pajšl recept,
co je pajšl,
recept pajšl,
hovězí pajšl,
recepty pajsl,
recept na pajšl,
co je to pajšl,
domácí pajšl,
pajšl omáčka,
jak uvařit pajšl,
omáčka pajšl,
omáčka z pajšlu,
jak se vari pajsl,
zápraška,
vepřovy pajšl,
pajšlová máčka
Suroviny:
plíce vepřové,
srdce vepřové,
jazyk vepřový,
játra vepřová,
maso vepřové,
cibule,
sádlo vepřové,
mouka hladká,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
tymián,
ořech muškátový,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (20)
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.