Pajšl - nepajšl
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,00 g |
Tuky | 49,95 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 2,76 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 21,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal "hubka" a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala "pajšl" z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví "chcípáčci" a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2018 09:19
Eja57: Děkuji za komentář a těším se na fotku.
10. 11. 2018 14:51
.
Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.
bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. . Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou
Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.
bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. . Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou
10. 11. 2018 11:32
Mozna zadelavane drubezi droby polevkove konzistence, ten knedlik mi tam nejak nepasuje
10. 11. 2018 09:44
Jo Dovedu si z toho představit docela luxusní jídlo - játra bych osmahla zvlášť a přidala až do hotového, mrkev bych naopak vařila v základu a nakrájela jen na kolečka....rozhodně vyzkouším a pošlu foto....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....
9. 11. 2018 08:29
Tak, správně napsáno-pajšl, nepajšl, protože to fakt pajšl není. Nicméně super nápad na zpracování drobů. Já bych to možná ještě pak pomlela. Líbí se mi to Jo a játra bych asi vynechala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 6 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 2 minutami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 5 minutami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 57 minutami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 1 hodinou
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 2 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná
Další recepty
Tématické fráze: pajšl z králíka pajšl od babičky pajšl recept pajšl recept na pajšl králičí pajšl pajšl drůbežích drůbeží pajšl pajšl z drobů králík pajšl pajšl z králíka recept pajšl drubežih plíčky z králíka recept na pajšl z králíka recept na kraličí pajšl recepty pajsl z králíka recepty pajšl pajsl z jatry drubeží pajšl na smetaně kuřeci pajšl z drobů
Suroviny: skelet kuřecí, játra drůbeží, srdce drůbeží, žalůdky drůbeží, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mrkev, jíška, kyška, ocet, sůl
Pajšl - nepajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPDK
5 názorů