Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby vychladnutí a odležení v chladničce

35 min (32 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí a odležení v chladničce)

20. 12. 2009 22:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 458 kJ / 5 368 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky421,50 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 188 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 13:59

:-D naschvál jsem ho dělala abych se přesvědčila jak je to s tím varem smetany - ona se totiž musí vařit s tím cukrem a kakaem - a pak je to fakt hustší:-)) no ale holky honem, protože jinak se s klukem přecpeme a nebo ho budu muset dát sousedce ať ho použije. já totiž nepeču, takže ho nemůžu použít na cukroví:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 12. 2009 13:54

Já jsi jdu přímo pro lopatu, Jitko!:-)):-D:yes:

Iljusa Iljusa

21. 12. 2009 13:53

Jituš - já si jdu pro lžičku - momentík :-p:yes::yes:

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 00:14

vybusna: :-D no - já si to pamatuju:-D:-D šlehala jsem šlehačku na poháry - a ono z toho bylo máslo:-)):-)):-)) a teď mimo mísu - uplně nejúžasnější bylo když jsem babičce vybírala prstem smetanu z kameňáku kam dávala nadojené mléko - to byla dobrůtka.:-p:-p

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 00:05

doplňuju - opravuju - velkou čokoládu na vaření - tj. 200 gr. a ano máslo se dává do toho roztopit. Ještě zavolám zítra mamce, co mi k tomu řekne - tátovi už bohužel nemůžu. a ano je to pařížská šlehačka těžká.

vybusna vybusna

21. 12. 2009 00:03

tak toto je skutocne tan pravy parizsky krem, dzango to o com pises ze je lahky parizsky krem sa u nas vola parizska slahacka. parizskym kremom plnim napr. parizske rozky . simko prave nedavno som sa rozpravala s mamkou...byvalou profesionalnou cukrarkou, ze si pamata doby, ked urobila v slahacke o 2 obratke viac ako mala a ostalo jej v mise maslo...toto ja uz napr. som vobec nezazila.

džango

20. 12. 2009 23:43

Smetana musí projít varem - to ano - to je v pořádku.
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač ;-)

ilonahen ilonahen

20. 12. 2009 23:41

Neznám,zaujalo mně to máslo že se rozehřeje.Já dělám 1 šlehačku a 1 čokoládu vařim,vychladim a druhý den se stužovačem našlehám,plnim hlavně trubičky.:-K

džango

20. 12. 2009 23:37

ještě- doporučuji vařit den předem a nechat pořádně, nejlépe přes noc vychladit ;-)

džango

20. 12. 2009 23:36

a kolik čokolády? Toto je těžký pařížský krém, pak je ještě lehký, který se dělá jen ze smetany a čokolády ;-)

simko.jit simko.jit

20. 12. 2009 22:58

:-O:-O no já ho vařila kdysi dávno, vím, že to opravdu trošku zhoustlo, a je to tak v tom sešitku napsané. no, ale když koukám na ostatní recepty, tak tam je - že se má přivést k varu - možná před 60 lety byla jiná šlehačka:-)) já to tedy opravím.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 12. 2009 22:50

Jitko, pro mne nový poznatek,:-O smetana varem zhoustne? Asi blbá otázka, co? Já to fakt nevím.:-S

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV