Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník V.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 306 kJ /
6 048 kcal
Bílkoviny78,87 g
Tuky289,89 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 4,57 g
Sůl0,97 g
Sacharidy774,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice. Krok 2: Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice. Krok 3: Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru. Krok 4: Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou. Krok 5: Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.

Zveřejněno 22. 1. 2010

Poznámka autorky anete

Tento recept mi dala kamarádka, zkoušela jsem jich už mnoho, ale tento se mi zdá opravdu jednoduchý a moc dobrý.

Medovníky jsem dělala dva, jeden s ořechy a druhý bez ořechů.

Pozn. Pokud se těsto lepí, dám na pečící papír, přikryji druhým pečícím papírem a rozválím,i když je těsto na papíře přilepené, tak po upečení jde krásně z papíru dolů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91W4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91W4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mooooc dobrý :) Dávám jen o něco méně mléka do těsta.

ano také dávám na 0,5l mléka 2 pudinky samozřejmně neslazené po vychladnutí se udělá škraloup který odloupnu a mám krásný hlaký základ na krém máslo+cukr atd....ale receptík vyzkouším děkuji;-):yes:

Výborný moučník,jednoduchý recept,napoprvé se mi povedl a všem moc chutnal.Akorát krém jsem si rovnou upravila ze dvou pudinků a krásně se natíral. :-p :yes::yes:

Recept jsem si pro příště ještě upravila, ale i tak musím tento recept pochválit... Jako dort k narozeninám - USPĚL :yes:

Medovník jsem ještě nedělala, ale četla jsem komentáře ohledně řídkého krému. Cukráři běžně na 0,5 l mléka používají dva pudingy. Je dobré nejprve rozmixovat uvařený puding - odstraní se případné žmolky a až potom přidávat máslo.;-)

Tereza:Povedl se mi taky moc tekutý krém,ale měla jsem doma v zásobě puding bez vaření.Jen ho do krému v mixuješ ( po troškách,aby ti to nezhoustlo moc ) po dobu 3 min. a máš krásně tuhý krém.DOPORUČUJI!!!

Tereza:
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký :-)

Dobrý den,měla bych takový dotaz, nepovedl se mi totiž krém, je moc řídký, nemáte nějaký nápad co s ním?? Je mi líto ho vyhodit,snad by se dal ještě nějak zužitkovat..

fakt dobrý skusila sem to a teď to taťínek chce dělat každé jeho narozeniny :-D:-))

To je přesně to, co jsem hledala, jednoduché a dobré.. tedy doufám, že se mi to dobré povede :) Přítel ho má moc rád, tak mu chci jeden udělat :-p

Včera jsem jej dělala, opravdu chutná výborně! :-) Přítelovi jsem udělala radost :-p děkuji moc za recept! :-) posílám bodíka:yes:

naprosto skvělá záležitost.Je VÝBORNÝ :yes:

děkuji, to bude mít přítel radost .. ale myslím, že brzy budu dělat další :-*

+18 a ukladam. :yes::-p:-K

Jituska-já myslím,že určitě šlo:-!tchyňka zamrazuje medovník běžně,po rozmrazení je jak nový:-D:-D:yes:

Jitushka-šlo.Já medovník mrazím běžně a je snad ještě chutnější, btw-týden Ti v ledničce určitě vydrží.;-)

chtěla bych se zeptat ... myslíte, že by šlo tento medovník i zamrazit? chtěla bych schovat pro přítele kousek, ale vrátí se až za týden :-S

právě sem dodělala tento medovník :-)) dělal se mi celkem dobře... těsto bylo opravdu moc řídké a na válení to rozhodně nebylo... zvolila sem tedy metodu, že těsto rozmažu na pečící papír v tenké vrstě stěrkou. upečené pláty se zatím tváří vláčně. vypadá to ohromně ... už se těším jak to bude chutnat:-*

Martinko, dovolím si odpovědět za autorku. Už jsem také několikrát pekla podobný recept..., nejlepší je péct ho alespon dva dny dopředu, pak ho pěkně polít vodou s rumem nebo tou kávou jak se píše a promazat nádivkou a dát pěkně do chladna uležet, pak ti pěkně zvlhne a určitě si pochutnáte.

no tak jsem se konečně odhodlala a dala se do pečení ale mám ho nějakej tvrdej?? jak silná ta placka asi musí bejt? doufám že změkne ale ten váš vypadá opravdu krásně :-)

Dodávám další fotky, podle stejného receptu.;-) Dělala jsem tentokrát ze dvou dávek velký dortový medovník na oslavu narozenin.

Dadulo, ať čtu jak čtu, tak recept jsem opsala správně, je pravda, že se někdy těsto lepí, v tom případě dám na pečící papír kuličku těsta, přikryju druhým pečícím papírem a rozválím, nejspíš jsem to mohla napsat i do poznámek, to se omlouvám.Pekla jsem medovník už několikrát a vždy se mi povedl, krém také a mléko opravdu do placek patří a máslo rozpustím tak akorát, né moc,chystám se medovník zase péct, tak ráda přiložím další fotky, ať vidíte, že Vás netahám za nos.

Chci se zeptat? Dělal již někdo z Vás tento Medovník dle tohoto receptu? Já jen že to těsto bylo zcela "nezvladatelné".. lepilo se jako blázen a musela jsem spotřebovat více mouky na vyválení, než je běžně normální. Je pravda, že do těsta jsem přidala to mléko, které tam nemělo původně být, a proto prosím autorku receptu, ať si kdyžtak recepty opraví. Jinak jsem nad tím zvítězila a teď čekám na ztuhnutí pudingu, který ne a ne ztuhnout..no jsem zvědavá, jak to vše dopadne :-S

vypada krasne ! posilam bodik

Samolepka 12. 2. 2010 17:49
Katko to mléko se dává jen do krému je tam překlep.......Taky jsem na to koukala jak blázen:-O

Samolepka 12. 2. 2010 17:47
Medovník 5 jsem dělala těsto se povedlo akorát krém jsem měla řidčí ale vše jsem dělala jak je psáno:-D

To mléko budou asi ořechy, ty zase chybí v postupu.

Chci se zeptat, v těstě na placky mám med atd.smíchat s mlékem, ale v seznamu "placky" mléko není:-).Kolik tedy, prosím,toho mléka?

Jirkora, recept nemám z Babicových dobrot a už vůbec není stejný.;-)

Vypadá moc hezky.:yes:

Tématické fráze:
medovník recept, medovník bez válení, medovník, babicúv medovník, medovnik s orechy, medovník video, recepty s videem, medovník bez ořechů, medovník s videem, náplň do medovníku, jednoduchý medovník, nejlepší medovník, recept medovnik, dobrý medovník, krém do medovníku, recept na medovník s ořechy, medovnik postup, medovnik - recept, recept na medovník, medovník recept video

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, med, mléko, cukr krystal, máslo, soda jedlá, ocet, mléko, pudink vanilkový, med, cukr krystal, máslo, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu