Medovník V.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 25 306 kJ / 6 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,87 g |
Tuky | 289,89 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 4,57 g |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 774,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mi dala kamarádka, zkoušela jsem jich už mnoho, ale tento se mi zdá opravdu jednoduchý a moc dobrý.
Medovníky jsem dělala dva, jeden s ořechy a druhý bez ořechů.
Pozn. Pokud se těsto lepí, dám na pečící papír, přikryji druhým pečícím papírem a rozválím,i když je těsto na papíře přilepené, tak po upečení jde krásně z papíru dolů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2010 15:21
Jitushka-šlo.Já medovník mrazím běžně a je snad ještě chutnější, btw-týden Ti v ledničce určitě vydrží.
24. 7. 2010 15:18
chtěla bych se zeptat ... myslíte, že by šlo tento medovník i zamrazit? chtěla bych schovat pro přítele kousek, ale vrátí se až za týden
23. 7. 2010 17:17
právě sem dodělala tento medovník dělal se mi celkem dobře... těsto bylo opravdu moc řídké a na válení to rozhodně nebylo... zvolila sem tedy metodu, že těsto rozmažu na pečící papír v tenké vrstě stěrkou. upečené pláty se zatím tváří vláčně. vypadá to ohromně ... už se těším jak to bude chutnat
2. 7. 2010 18:10
Martinko, dovolím si odpovědět za autorku. Už jsem také několikrát pekla podobný recept..., nejlepší je péct ho alespon dva dny dopředu, pak ho pěkně polít vodou s rumem nebo tou kávou jak se píše a promazat nádivkou a dát pěkně do chladna uležet, pak ti pěkně zvlhne a určitě si pochutnáte.
2. 7. 2010 17:18
no tak jsem se konečně odhodlala a dala se do pečení ale mám ho nějakej tvrdej?? jak silná ta placka asi musí bejt? doufám že změkne ale ten váš vypadá opravdu krásně
5. 5. 2010 10:23
Dodávám další fotky, podle stejného receptu. Dělala jsem tentokrát ze dvou dávek velký dortový medovník na oslavu narozenin.
28. 4. 2010 07:47
Dadulo, ať čtu jak čtu, tak recept jsem opsala správně, je pravda, že se někdy těsto lepí, v tom případě dám na pečící papír kuličku těsta, přikryju druhým pečícím papírem a rozválím, nejspíš jsem to mohla napsat i do poznámek, to se omlouvám.Pekla jsem medovník už několikrát a vždy se mi povedl, krém také a mléko opravdu do placek patří a máslo rozpustím tak akorát, né moc,chystám se medovník zase péct, tak ráda přiložím další fotky, ať vidíte, že Vás netahám za nos.
15. 4. 2010 21:50
Chci se zeptat? Dělal již někdo z Vás tento Medovník dle tohoto receptu? Já jen že to těsto bylo zcela "nezvladatelné".. lepilo se jako blázen a musela jsem spotřebovat více mouky na vyválení, než je běžně normální. Je pravda, že do těsta jsem přidala to mléko, které tam nemělo původně být, a proto prosím autorku receptu, ať si kdyžtak recepty opraví. Jinak jsem nad tím zvítězila a teď čekám na ztuhnutí pudingu, který ne a ne ztuhnout..no jsem zvědavá, jak to vše dopadne
5. 4. 2010 22:50
vypada krasne ! posilam bodik
12. 2. 2010 18:49
Katko to mléko se dává jen do krému je tam překlep.......Taky jsem na to koukala jak blázen
12. 2. 2010 18:47
Medovník 5 jsem dělala těsto se povedlo akorát krém jsem měla řidčí ale vše jsem dělala jak je psáno
11. 2. 2010 13:05
To mléko budou asi ořechy, ty zase chybí v postupu.
11. 2. 2010 12:33
Chci se zeptat, v těstě na placky mám med atd.smíchat s mlékem, ale v seznamu "placky" mléko není.Kolik tedy, prosím,toho mléka?
22. 1. 2010 18:12
Jirkora, recept nemám z Babicových dobrot a už vůbec není stejný.
22. 1. 2010 17:15
Vypadá moc hezky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 8 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 7 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 9 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 10 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Meduňka výrazně voní po citronech. V kuchyni se uplatní do nápojů a dezertů, je vhodná do čaje pro klidný spánek
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: medovník recept medovník bez válení medovník babicúv medovník medovnik s orechy medovník video recepty s videem medovník bez ořechů medovník s videem náplň do medovníku jednoduchý medovník nejlepší medovník recept medovnik dobrý medovník krém do medovníku recept na medovník s ořechy medovnik postup medovnik - recept recept na medovník medovník recept video
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, med, mléko, cukr krystal, máslo, soda jedlá, ocet, mléko, pudink vanilkový, med, cukr krystal, máslo, ořechy
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
43 názorů