Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 306 kJ / 6 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,87 g |
Tuky | 289,89 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 4,57 g |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 774,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice.
Krok 2: Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice.
Krok 3: Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru.
Krok 4: Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou.
Krok 5: Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Moje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 10 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 10 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 55 minutami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Veronika_1 před 1 hodinou
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 2 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 3 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 3 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 5 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 5 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník bez válení,
medovník,
babicúv medovník,
medovnik s orechy,
medovník video,
recepty s videem,
medovník bez ořechů,
medovník s videem,
náplň do medovníku,
jednoduchý medovník,
nejlepší medovník,
recept medovnik,
dobrý medovník,
krém do medovníku,
recept na medovník s ořechy,
medovnik postup,
medovnik - recept,
recept na medovník,
medovník recept video
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
med,
mléko,
cukr krystal,
máslo,
soda jedlá,
ocet,
mléko,
pudink vanilkový,
med,
cukr krystal,
máslo,
ořechy
Komentáře (43)
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký