Lazane / Lasagne

michsamant Kuchařka:

Těstoviny 9 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

platky lazaní
olivovy olej
Nyní v akci
1 cibula
3 struciky cesnaku
sampiony
mlete kuracie maso
1 rajcina
sol
1 lyzicka garam masala
susena bazalka
kecup
smotana 50ml
syr Mozarrella
Na besamel:
muka
maslo
mlieko
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovom oleji si osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia asi 12 minut. Maso osolime, okorenime, pridame nasekanu rajcinu, stipku bazalky, lyzicu kecupu a smotanu. Dusime asi 10 minut, na slabom ohni, prikryte. Maso si stavu pusti,ale ak treba malicko podlejeme, aby sme mali stavu a lazane neboli suche.

  2. Besamel: V hrnceku roztopime hrudku masla, zaprazime vareskou muky a zalejeme postupne mliekom. Radsej menej mlieka a prilievat ako to urobit prilis riedke. Za staleho miesania prejdeme varom az do zhustnutia.

  3. Na dno pekacika ulozime lazane, na lazane dame vrstvu masa a zalejeme trochou besamelu. Znova opakujeme lazane, vrstva masa a besamel. Pocet vrstiev robim podla vysky pekacika. Vrch som zastruhala Mozzarellou. Piect na 200 stupnov 30 minut. Platy lasagni nepredvaram.

Poznámka

Inspirovana receptom z knihy Cestoviny - Tom Bridge, s. 114

http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/lazane-lasagn...

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lazane / Lasagne

  • misza misza

    Miško:-) včera jsem zkoušela poprvé Lasagne. Tvůj recept mě zaujal nejvíce a opravdu jsou úžasné.:-p Všem doporučuji.:yes: Vše jsem dělala podle tebe, jen místo žampiónů jsem použila zelené olivy a Mozarellu jsem nahradila Eidamem. Pekáč jsem přikryla alobalem a po 30 minutách jsem ho sundala a dopekla ještě dalších 10 minut. Posílám ti bodíka a dovolím si přidat 3 fotečky.;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Super :-) Tesim sa , ze chutilo a dakujem za peknu fotku :yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jsou skvělé,právě je baštím a doufám,že zbudou na děti:-D,manžel ten je nemusí má jiný oběd(omáčku se srdíčkem a rýži),fotka je taková bledší,ale to je mým focením okolo oken,myslím si,že na tom nezáleží jen ,že jsou skvělé a to je moc dobře.Místo žampiónů jsem dala houbový prášek(to kvůli dětem).:yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Lákavé:-p:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Pěkný recept.:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Recept se mi Miško moc líbí, já a dcera máme lasagne moc rády, manželovi, ale klasická varianta s ragu bolognese moc nejede, zkusím tyto Tvoje k večeři.Nemám ale čedar, nahradím ho ementálem(je také tučnější).:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Janka, ako Gabina pise a urcite daj tie sampiony..skusala som lazane aj podla inych receptov,ale tieto su najlepsie,jednoduche a rychle,lebo mne sa mensia mota v kuchyni okolo noh a nema rada,ked varim,takze ja len take rychlovky..tak si daj do poznamky "ked sa mi nebude chciet varit" ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani, určitě vyzkoušej. Já vím, že moc těstoviny nemusíš, ale když je dobrá ta omáčka, tak se to krásně chuťově propojí a ten bešamel to zjemní :-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jedno z jídel, co jsem nikdy nedělala ani nejedla a určitě bych chtěla. Vypadá to skvěle:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo