Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory umyjeme, nakrájíme, okořeníme a dáme péct do trouby na 180 °C.Panenku rozkrojíme napůl na dva válečky, osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi ze všech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory umyjeme, nakrájíme, okořeníme a dáme péct do trouby na 180 °C.Panenku rozkrojíme napůl na dva válečky, osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi ze všech…
Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno.Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku…
Na křupavé hranolky a šťavnaté maso nemusíte nutně jen do restaurace. Přinášíme vám recept na domácí bramborové hranolky s naloženým kuřecím masem na nudličky. Se…
Zemiaky pokrájame na kocky, zelerové tyčky na menšie kúsky, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme, pridáme trochu bazalky.Po zmäknutí tyčovým mixérom rozmixujeme,…
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu.Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme a povaríme domäkka. Potom polievku…
Oloupeme brambory (mohou být čerstvě uvařené nebo zbylé, vařené předem) a nakrájíme je na malé kousky.Polovinu brambor rozmixujeme s vývarem do hladké konzistence,…
Sytá zeleninová polévka na způsob minestrone přizpůsobená tuzemským možnostem nákupu surovin. Polévka mile překvapí i odpůrce zeleniny svou plnou chutí s bonusem bohaté…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Milovaný i nenáviděný zároveň. Špenátu člověk prostě musí přijít na chuť. Je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. Zde vám ho…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Ti, kdo mikrovlnnou troubu používají, v ní mají velkého pomocníka a to nejen na bleskové ohřívání pokrmů. Tento recept je toho dokladem. A pokud má vaše trouba program…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme…
Dušená zelenina a smažené bramborové krokety skvěle sekundují v hotovém pokrmu plátkům kuřecího masa. Pokud budete postupovat podle našeho receptu, můžete si být jistí,…
Pórek je příbuzný cibule a mnoho lidí jej má v oblibě pro jeho mírnější chuť. Ale protože se jeho spodní část nachází v zemi, řadí se mezi kořenovou zeleninu. Tato…
Naše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor…
Vepřová plec s růžičkovou kapustou je nenáročné, ale chutné jídlo, pro ty, kteří milují, jak maso, tak kapustu. Orestované maso dusíme s kapustičkami, dokud nejsou měkké…