Hovězí horký hrnec
Recept ještě nebyl hodnocenPekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme. Maso lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme. Maso lehce…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…
Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme kostky syrových brambor, osolíme, opepříme a okmínujeme je. Posypeme kostičkami anglické, sýra (a kdo má rád, i houbami),…
NÁDIVKA: Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce…
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a…
Brambory uvaříme ve slupce. Tři vejce uvaříme na tvrdo. Uzené nakrájíme na kostičky. Okurky a cibuli nakrájíme na jemno.Na sádle osmahneme cibulku s uzeným, ke konci…
Žloutky s cukrem dobře utřeme, přidáme vychladlé propasírované brambory, krupici, mletý mák, prášek do pečiva a strouhanou citrónovou kůru. Všechno dobře promícháme.…
Tvaroh osolíme, promícháme s kmínem a necháme v chladu 3-4 dny.Ochucený a rozleželý tvaroh rozšleháme v horkém vývaru, uvedeme k varu a zahustíme moukou, rozkvedlanou ve…
Brambory pečlivě očistíme, rozpůlíme, odřízneme špičku (aby nám soudky rovně stály) a lžící vydlabeme. Maso nakrájíme na malé nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme…
Do větší mísy nastrouháme na struhadle s velkými slzičkami brambory. Při strouhání je prosypáváme moukou, smíchanou se solí. Potom mísou trochu potřeseme, aby se…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme sůl, vajíčko, mouku a nastrouhanou nivu, těsto propracujeme a vyválíme, vykrájíme kolečka a smažíme na sádle nebo na oleji…
Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme na plech, okořeníme podle své chuti, osolíme a necháme odpočinout. Mezitím rozehřejeme troubu naplno. Snížíme teplotu na…
Brambory se nastrouhají na jemno, pak se přidají vejce, sůl, pepř a majoránka, nastrouhaná cibule a rozetřený česnek. Přidá se mouka na zahuštění. Na pánev se dá olej a…
Cibule rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je restovat na olej, maso nakrájíme jako na guláš a přidáme k cibuli, necháme ho prudce opéct, pak přidáme tak půlku…
Zemiaky očistíme, rozrežeme na štvrťky a uvaríme na polovicu. Stehná prešpikujeme narezaným cesnakom, posypeme rascou a paprikou a osolíme. Na vymastený pekáč…
Na dno vymazaného pekáče poklademe nakrájené oloupané brambory, na ně dáme vrstvu nakrájeného květáku smíchaného s anglickou slaminou, posypeme sýrem a dáme další…
Kuřecí prsa rozřízneme a rozklepeme na plátek, který nasolíme a na který dáme játrovou směs = pomletá játra + pomletý bůček + ovesné vločky + sůl, + pepř + drcený kmín +…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Z droždí, lžičky cukru a vlahého mléka uděláme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou asi…
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s česnekem a bylinkami. Necháme v tom plátky půl hodinky odležet.Mezitím rozmixujeme rohlíky…
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, promícháme se solí a nadrobno nakrájenou petrželkou. Vkládáme do kastrolu po vrstvách a každou vrstvu pokapeme rozehřátým máslem.…
Do kotlet si opatrně nakrojíme kapsu a snažíme se, abychom ji nikde nepřeřízli. Pak teprve maso přes fólii, nebo sáček naklepeme, osolíme, opepříme. Vnitřek kotlet…