Cuketa naložená, v těstíčku z marinády osmažená
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nevíte, jak připravit mladou cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku provoněném vínem a bylinkami. Skvělou intenzivní chuť jí dodá pobyt přes noc v marinádě. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nevíte, jak připravit mladou cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku provoněném vínem a bylinkami. Skvělou intenzivní chuť jí dodá pobyt přes noc v marinádě. S…
Plněná rajčata jsou skvělým tipem na lehký a chutný oběd či večeři. Šťavnatá rajčata plníme směsí z restovaného hovězího masa, která příjemně voní po bylinkách. V troubě…
Grilovaná pražma s vůní bylinek vás přenese na letní dovolenou u moře. Vyfiletování chce sice trochu cviku, ale odměnou vám bude šťavnaté a křehké maso, které můžete…
Býčí žlázy - patříte k těm, kterým tohle jemné maso chutná? Pokud ano, zkuste ho připravit "na divoko ". Marinované v bílém víně s pomerančovou šťávou a kůrou, kořeněné…
Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Pracovní postup Chléb si rozkrojíme na čtverečky tak, aby spodní část zůstala celá, potom vložíme do mezer kousky sýra, šunky,slaniny - nebo na co máme chuť, potřeme…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Do hlubšího plechu vyloženého pečícím papírem dáme na měsíčky nakrájené, omyté nové brambůrky, červenou cibulku, česnek - celé neloupané stroužky nebo rozpůlené palice…
Oloupanou cuketu najemno nastrouháme, dobře vyždímáme a přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu. K tomu pak přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř, papriku a bylinky (já sem…
Maso připravené na řízky osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s hořčicí a maso důkladně obalíme. Odložíme na 24 hodin do chladu. (Měla jsem dva dny.)Hodinu před…
Toustový chléb opečeme nasucho z obou stran. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájené žampiony, necháme zesklovatět…
File z tresky osušíme, osolíme a opečeme na trošce olivového oleje, na hotové přidáme sekané bylinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Toust opečeme na sucho, lehce…
Brambory oloupeme a nakráajíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky - já dávám 3 vrstvy, přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a…
Brambory oloupeme a nakráajíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky - já dávám 3 vrstvy, přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a…
Zpěníme cibulku s bylinkami, pak přidáme rýži a sojovou omáčku. Jakmile se začne rýže trochu přichytávat, přidáme vejce rozmíchané s pepřem solí a paprikou. Chvilku…
Směs z čočky velkozrnné, čočky červené a bílé fazole nasypeme na sítko a propláchneme vodou, vsypeme do hrnce. Přidáme 2,5 l vody a necháme stát cca 3 hodiny. Pak vše…
Dyňu nastrúhame na jemnom strúhadle. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a…
Maso naložíme, nejlépe den předem, do oleje s promačkanými stroužky česneku a pokrájené cibule s bylinkami.Druhý den na pánvi zprudka kotlety opečeme a odložíme stranou…
Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme…
Žloutek utřeme s máslem. Přidáme riccottu a zbytek surovin.. Smícháme dohromady a necháme 10 minut odpočinout.Tvoříme malé kuličky, které vhazujeme do vroucí, osolené…
Bramborový salát: Brambory, petržel, celer a mrkev uvaříme do měkka a poté rozmačkáme vidličkou. Přidáme trochu bílého jogurtu a zakapeme citrónem. Dochutíme cukrem a…
Cuketu nastrouháme na hrubé nudličky.Nasekané bylinky vmícháme do umíchaného tvarohu s máslem. Přidáme nastrouhanou cuketu. Okořeníme a okyselíme šťávou dle chuti…
Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami. Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na…