Platýs v krémové marinádě a citrusech
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou…
Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy.…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Šťavnatá husí prsa s křupavou kůžičkou a podzimním ovocem přelijeme šťávou, která má díky vínu silnou chuť. Podáváme je spolu s bramborovými noky, ozdobené bylinkami,…
Rychlý oběd či večeře, to jsou jídla z jednoho pekáčku. V tomto receptu zapékáme brambory s restovaným kuřecím masem a zeleninou, proložené kostičkami slaniny, to vše…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Oběd bez polévky by u vás nebyl kompletní? Využijte tento velmi jednoduchý recept na vývar s bylinkovými nočky. Chutný, lehký, pěkně barevný a hlavně bleskurychle hotový…
Čirý vývar si většina z nás nedovede představit bez vložky do polévky nebo zavářky. Noky z tvarohu a krupice, plné bylinek, dodají čirému vývaru pestrost a sytost a…
Čirý vývar si většina z nás nedovede představit bez vložky do polévky nebo zavářky. Noky z tvarohu a krupice, plné bylinek, dodají čirému vývaru pestrost a sytost a…
Máte rádi specifickou chuť olomouckých tvarůžků? Pak je recept na tuto pomazánku pro vás jak stvořený. Tvarohová pomazánka s tvarůžky je plná chutí a doslova nadupaná…
Čeká vás náročný den a máte chuť na lahodnou a vydatnou snídani? Inspirujte se anglickými snídaněmi a připravte si tuto dobrotu plnou zajímavých chutí, mezi kterými…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy a dá se připravit na mnoho způsobů. Tahle nádivka je s kroupami, houbami a uzeným masem a nechybí ani bylinky. Připravte…
Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme,…
Lehká jarní polévka plná zdravých bylinek. Zvláště účinná je kopřiva jako český žen-šen, a medvědí česnek nabitý vitamíny zase chuť polévky ozvláštní. Červené ředkvičky…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Telecí pečeně zabalená do slaniny je krásně šťavnatá a voňavá, a skvěle ladí s kedlubnovým zelím a žemlovým knedlíkem. Pokrm vypadá složitě, ale ve skutečnosti je jeho…
Talíř plný zeleniny září všemi barvami. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny jako je například chřest, ředkvičky, a nebo méně častá vodnice. Úprava v páře je…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a ochucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo,…
Jako rychlý předkrm nebo netradiční pohoštění na letní párty můžeme připravit slanou cuketovou roládu, plněnou šunkou a krémem ze žervé. Hotová je raz dva a krém je…
O Velikonocích nikdy nechybí vajíčka připravená na různé způsoby. Originálními jednohubkami jsou obarvená vajíčka, plněná pomazánkou ze žloutků a sardelové pasty. Nejen…
Placky můžeme připravit na mnoho způsobů. V tomto receptu najdete inspiraci na snadné a nutričně vyvážené placky z mrkve a sýru. Po upečení je pak stačí doplnit třeba…
I bez masa můžeme připravit chutný pokrm. Z pro naši zemi typických podzimních surovin uvaříme krásně barevný a chutný guláš. Jemně nastrouhanou červenou řepu a dýni…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Knedlíky se slaninou, provoněné muškátovým oříškem, jsou nadýchanou a lahodnou přílohou k omáčkám i dušenému zelí. Opečená slanina spolu s bylinkami jim dodává…