Losos s cuketou, rajčátky a celerovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenLosos patří v naší kuchyni k nejvíce oblíbeným rybám. Jeho tučnější maso je lahodné a potřebuje jen minimum dochucování. Vystačí si jen se solí, pepřem a citronem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Losos patří v naší kuchyni k nejvíce oblíbeným rybám. Jeho tučnější maso je lahodné a potřebuje jen minimum dochucování. Vystačí si jen se solí, pepřem a citronem.…
Výživnou polévku, kterou můžeme podávat na svačinu či večeři připravíme z masového vývaru, kousků kvalitní uzeniny a různé zeleniny. Ta jí dodá potřebné vitamíny a chuť.…
Houbová polévka se strouhanou zeleninou a nočkovou zavářkou poslouží i jako sytá, bezmasá večeře. Voní houbami, restovanou cibulkou a sekanou petrželkou. Při servírování…
Spojení jemných fazolí a voňavých hub dává vzniknout syté, ale zároveň lehké polévce, která zahřeje i potěší. Svačinová fazolová polévka s houbami je ideální volbou,…
Růžičková kapusta v hlavní roli dodá guláši originální chuť. Spolu s kořením, cibulí a kousky masa vznikne sytý pokrm, který zahřeje a překvapí svou neobvyklou, ale…
Salát z nevařené červené řepy je skvělou volbou pro milovníky čerstvé zeleniny, kteří ocení její přirozenou chuť a výživové benefity. Syrová řepa dodá salátu jemně…
Luštěninové saláty patří k velmi oblíbeným. Zkuste si nachystat salát z konzervované cizrny, čerstvé mrkve, pórku a celeru. Dochucený balzamikovým octem a zjemněný…
Zelný salát s jogurtovým dipem je svěží a křupavý, plný barevné zeleniny a sladkých rozinek. Spolu s rozpečenou bagetkou se sýrem vytvoří lehký, ale sytý pokrm, který se…
Zapékaný celer s bramborami je sytý pokrm z jednoho pekáčku, který potěší svou jemně krémovou chutí. Zelenina, smetana a slanina se propojí v lahodnou kombinaci, kde…
Koláč z celozrnného listového těsta plněný směsí jarních bylinek, řapíkatého celeru a řeckého sýra feta je dobrý tip na večeři či pohoštění pro přátele. Nejlepší je…
Cuketová sekaná se zeleninou je skvělá ještě teplá, čerstvě po upečení, ale výborně chutná i zastudena jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě.…
Sterilovaný zeleninový základ je skvělým pomocníkem do kuchyně po celý rok. Kombinace mrkve, celeru a cibule vytvoří univerzální směs, kterou můžete kdykoli využít nejen…
Zdravější alternativa klasických nugetek, která překvapí svou chutí i jednoduchou přípravou. Celer se sýrem se po upečení promění v křupavou delikatesu, kterou si…
Bohatá zeleninová polévka s čočkou a uzeným masem bez problému zasytí stejně dobře jako hlavní chod. Restovaná kořenová zelenina tvoří poctivý základ, uzené maso…
Celer se řadí mezi velmi zdravou zeleninu. Proto je škoda, aby končil jen v polévce. Plátky celeru po uvaření zabalíme do kapsy ze sýrového těsta, kterou upečeme nebo…
Boloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Zeleninová polévka se slzovkou je lehká a plná chuti. Slzovka, známá také jako jobovy slzy, je bezlepková obilovina bohatá na vlákninu a minerály. V kombinaci s čerstvou…
Z vepřového masa můžeme vykouzlit spoustu výtečných pokrmů, které dobře zasytí. Dušené vepřové kostky, podávané s jemnou omáčkou a vařenou růžičkovou kapustou, jsou…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Pečené maso z víkendu nemusí skončit v lednici bez využití. Stačí k němu přidat kroupy, pár kousků restované kořenové zeleniny a máte syté poctivé jídlo bez zbytečné…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule.Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme, premiešame a zakryté dusíme vo vlastnej šťave cca 10 minút. Necháme vychladnúť.Zeler…