Zelený chřest zapečený s vejci
Recept ještě nebyl hodnocenV malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný k…
Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní, kdy připadá na přechod jara a léta. Využijte toho a připravte tento báječný pokrm z plněných palačinek, bešamelu a chřestu.…
Zelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z…
Toto "zeleno-žluté" rizoto vzniklo spojením kvalitní rýže Arborio, zeleného chřestu a zeleného hrášku. Špetka kurkumy zase dodá rizotu krásně žlutou barvu a parmezán…
Květák očistíme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně okapat a vychladnout. Zelený chřest zbavíme tvrdších konců a vaříme 3 minuty, poté zchladíme v…
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem…
Chřest je luxusní surovina. Zaslouží si šetrné zpracování a neméně skvělé dochucení. Kombinace s ořechy je dobrým příklad a přímo chuťový zážitek. Stojí za to ho…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous…
Špargľu (chřest) uvaríme v pare.Na taniere rozložíme rukolu.Posypeme ju strúhaným syrom.Špargľu nakrájame na menšie kúsky a s mesiačikmi paradajok a pásikmi papriky…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…
Tato sametově hladká polévka je ideální volbou pro jarní obědy nebo večeře, kdy je chřest v sezóně. Bohatá na vitamíny a minerály, je nejen chutná, ale také zdravá.…
Chřest a králičí maso - ochutnejte tyto dvě jemné a delikátní suroviny ve výborném pokrmu. Závitky z králičích hřbetů plněné chřestem podávejte s omáčkou z hrášku a…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a zelerové stonky, posekanú cibuľkovú vňať a chvíľu restujeme. Potom…
Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku. Vařené brambory nakrájejte podélně na…
Jednoduché pokrmy mají také své kouzlo, třeba takové smetanové těstoviny s uzeným lososem a zeleným chřestem, doplněné výraznou šalvějí. Jsou snadné na přípravu a vy je…
Pod pojmem ragú nemusíte očekávat vždy jen masité pokrmy. Výborná varianta je i naše čistě zeleninová. Křehké hlavičky jarního chřestu v kombinaci s žampiony podušenými…
Součástí našeho jídelníčku by měly být ryby. Maso z afrického sumečka je velice křehké a jemné. Perfektně jej doplněný zelený chřest, připravovaný na másle a přelitý…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…