Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

maris Kuchařka: maris

Polévky 6 názorů

Suroviny

500 g zeleného chřestu
zeleninový vývar ( cca 1 litr )
100 ml smetany ke šlehání
100 g parmezánu ( nebo Gran Moravia )
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme / zelený se nemusí loupat / , odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky. Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky, které po 1/2 minutě vyndáme a ihned zchladíme v ledové vodě.

  2. Přidáme nakrájené stonky a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Parmezán nastrouháme najemno a polovinu vmícháme před podáváním do polévky / už nevaříme / a je-li třeba, přisolíme. Na talířích ozdobíme sýrovými křupinkami a chřestovými hlavičkami.

  3. Příprava křupinek : rozehřejeme pánvičku s nepřilnavým dnem a nasypeme na ni několik proužků z nastrouhaného parmezánu. Když se sýr roztaví, pánvičku odstavíme, necháme zchladnout a ztuhlé křupinky odloupneme.

Poznámka

Polévku můžeme doplnit lžící husté zakysané smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

Tématické fráze: chřestová polévka s parmazánem zelený chřest recepty vývar se zeleným chřestem chřestová polévka chřestová polévka ze zeleného chřestu s parmazánem chřestota polévka s parmezanem priprava asparagusu hrachová polévka a křupinky

Zapomněl/a jsem heslo