Chřest s tuňákovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenZelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z…
Těstovinový salát s chřestem je rychlý a snadný pokrm, který zvládnou i úplní začátečníci. Všechny suroviny stačí jen promíchat a dochutit podle chuti. Sezóna chřestu je…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Kuřecí prsa pečená spolu se zeleným chřestem, rajčaty a mrkví chutnají skvěle. Toto výborné jídlo připravíme snadno a navíc je vhodné i při dietě. Podáváme ho s…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a…
Ryze zeleninové špagety můžete snadno připravit z mladé cukety. Podáváme je s blanšírovaným zeleným chřestem a holandskou omáčkou. Snadný a rychlý pokrm vás překvapí…
Toto "zeleno-žluté" rizoto vzniklo spojením kvalitní rýže Arborio, zeleného chřestu a zeleného hrášku. Špetka kurkumy zase dodá rizotu krásně žlutou barvu a parmezán…
Chřest je mnohdy vnímán jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým…
Tento recept potěší milovníky dobrého jídla z kvalitních surovin. Kombinace jemného kuřecího plátku, v máslové marinádě, se svěžím zeleným chřestem, doplněná o krémovou…
Tento delikátní koláč s chřestem a bazalkovým krémem je ideální volbou pro lehký a chutný oběd nebo večeři. Křupavé těsto se dokonale snoubí s jemností chřestu a…
Nechte vyniknout skvělou chuť chřestu v jednoduché kombinaci s anglickou slaninou, muškátovým květem a trochou citronové kůry. Na zapečeném chřestu si můžete pochutnat…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Krémová polenta tvoří dokonalý základ pro křupavý zelený chřest s jemným citronovým nádechem a pikantní cizrnou. Ideální jako lehký oběd nebo večeře plná chutí i barev.
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Sezóna chřestu je v plném proudu, zkuste jej připravit i jinak než jen v minutkové úpravě. Zapékané těstoviny s chřestem a šunkou jsou velmi jednoduché jídlo, které…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…
Krémová polévka plná typických jarních surovin dodá tělu po zimě potřebné vitamíny. Stačí před podáváním přidat vejce a vařené špičky chřestu a svěží, lahodné jídlo je…
Jednoduchá a výživná polévka, ve které zužitkujete odřezky chřestu i vodu z jeho vaření. Rychlá na přípravu, plná chuti i vitamínů – potěší všechny milovníky zeleniny.…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje…
Jednoduchá a výživná polévka, ve které zužitkujete odřezky chřestu i vodu z jeho vaření. Rychlá na přípravu, plná chuti i vitamínů – potěší všechny milovníky zeleniny.…
Pesto je vděčným pomocníkem, když nevíte, co připravit k obědu. S jeho pomocí se zdánlivě obyčejné těstoviny stávají skvělým chuťovým zážitkem. Vyzkoušejte lahodné…
Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…
Čerstvý zelený chřest dostaneme zejména na jaře, kdy je jeho sezóna. Stačí jej lehce blanšírovat a poté zapéct se šunkou a sýrem. Skvělým doplňkem k takto připravenému…