Jarní chřestovo-hráškové risotto
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme horký zeleninový vývar, ať čerstvý, mražený nebo z kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Rýži krátce opláchneme, ale nepropíráme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme horký zeleninový vývar, ať čerstvý, mražený nebo z kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Rýži krátce opláchneme, ale nepropíráme…
Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na cca 7cm dlhé kúsky. Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou a s cukrom a špargľu v nej povaríme 3-5 minút. Scedíme,…
Strúhanku zmiešame s mandľami, soľou a korením.Zo špargle odrežeme zospodu asi 5 cm. Odrezky môžeme použiť na polievku.Potom špargľu obaľujeme v múke, rozšľahanom…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Nakrájenou cibuli a řapíky necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme opranou rýži, promícháme, aby se všechna obalila směsí a zalijeme vínem. Necháme alkohol…
Chřest nakrájejte na zhruba centimetrové špalíčky (dřevnaté konce odstraňte), česnek a cibulku na drobno. V hrnci na dně rozpalte malé množství oleje, na kterém…
Odlomíme spodní části chřestových výhonků, očistíme je a tužší části slupky oloupeme. Vložíme do vroucí vody, do níž jsme přidali dvě lžičky soli, lžíci cukru a šťávu z…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Osvěžte svůj jídelníček a zkuste kombinovat zajímavé chutě. Kuřecí paličky pečené a marinované javorovým sirupem a hořčicí spolu se štiplavými ředkvičkami a zeleným…
Nové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.Maso nakrájíme na…
Pokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
1. Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky.…
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít…
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do osolené vody. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj česnek nasekaný na plátky. Malou chvilku restujeme, jen krátce,…
Zelený chřest omyjeme, odřízneme spodní dřevnatou část a spodní třetinu podle potřeby oloupeme (je-li chřest mladý, není vůbec potřeba loupat). Vložíme ho do vroucí vody…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme Country kořením a dáme na chvíli odpočinout. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z česnekových…
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce…
Chřest očistíme, nakrájíme ho na menší kousky a vhodíme do mixéru.Přidáme slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začneme mixovat.V průběhu…
Chřest očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Malé množství vody přivedeme k varu, osolíme a vložíme odlomené hlavičky z přibližně jedné třetiny chřestu a povaříme 1…
V hrnci dejte vařit vodu. Krátce blanšírujte chřest – do vroucí vody vložíte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. minutu, více ne! Poté chřest sceďte a vložte do ledové…
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce osolíme, zakapeme olivovým olejem a echáme odležet.Chřest omyjeme, odkrojíme spodek a dáme vařit do osolené vody…
Chřest nakrájíme na sousta od hlaviček až do úrovně, kde by už bylo vhodné ho oloupat - to už si necháme třeba na polévku. Dáme ho na pařáček na pár minutek....Jahody…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Pečeme s Ivou: Sladké rohlíčky s peřinkově měkkou střídou budou díky jednomu kroku navíc extra nadýchané
Mikulášské hubinky podle Sandtnerové: Křehké sněhové cukroví s neobvyklou náplní se rozplývá na jazyku a božsky chutná