Semolinové špagety se šunkou na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenDo většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vložíme špagety a uvaříme na skus podle návodu na obalu.V pánvi na malém množství oleje opečeme zlehka šunku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vložíme špagety a uvaříme na skus podle návodu na obalu.V pánvi na malém množství oleje opečeme zlehka šunku…
Nové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spolu…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek…
Chřest očistíme jemnou škrabkou, která bere jen tenkou vrstvičku. Ze slupek uvaříme vývar s trochou cukru a citronovou šťávou dle chuti a necháme chladit. Pak přecedíme.…
Chřest očistíme / zelený se nemusí loupat / , odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky. Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky, které po 1/2 minutě…
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme cca 6 minut. Vyndáme z vody, oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme na menší kousky. …
Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a zelerové stonky, posekanú cibuľkovú vňať a chvíľu restujeme. Potom…
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…
Oříšky opražíme a vymneme ze slupek - několik oříšků nasekáme nahrubo na ozdobu. Chřestu ulomíme dřevnaté konce (ty využijeme na nějaký vývar) a nakrájíme na kousky …
Špargľu (chřest) uvaríme v pare.Na taniere rozložíme rukolu.Posypeme ju strúhaným syrom.Špargľu nakrájame na menšie kúsky a s mesiačikmi paradajok a pásikmi papriky…
Květák očistíme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně okapat a vychladnout. Zelený chřest zbavíme tvrdších konců a vaříme 3 minuty, poté zchladíme v…
Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Mouku smícháme se solí, uděláme důlek, do důlku vlijeme dvě lžíce studené vody, přidáme studené ztuhlé máslo nakrájené na malé kostičky a rukama rychle vypracujeme…
Troubu předehřejte na 220°C. Těsto opatrně robalte a rozprostřete i s papírem na plech. Fazole slijte a spolu s kešu, hořčicí, pestem a citronovou šťávou rozmixujte v…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Nejprve očistíme chřest a odlomíme dřevnaté konce. Mladý jarní chřest nemusíme předem vařit, starší povaříme nejlépe na páře 3-4 minuty a ihned zchladíme v ledové vodě,…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní, kdy připadá na přechod jara a léta. Využijte toho a připravte tento báječný pokrm z plněných palačinek, bešamelu a chřestu.…
Zelený chřest omyjeme a pokud jsou spodky stonků dřevnaté, odkrojíme je, případně odstraníme špatné části stonků. Vložíme ho do osolené vařící vody a nastojato nebo…
Špargľu (chřest) obvaríme do chrumkava buď v troške vody alebo v pare. Potom ju nakrájame na menšie kúsky a necháme vychladnúť.Listy šalátu rozložíme na tanier a na ne…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Vyzkoušeli jsme připravit domácí zeleninové chipsy: Jsou lepší z friťáku, sušičky nebo z trouby?
Jak udělat špenát z kopřiv? Na jemnou jarní přílohu k masu stačí jen pár ingrediencí, zahustí ji vejce a ochutí pár kostiček špeku
Večeře jako v luxusní restauraci: Steak Chateaubriand býval symbolem rozmařilosti! Troufnete si na jeho přípravu?