Těstoviny s chřestem
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm je ideální pro milovníky lehké a zdravé kuchyně, kteří ocení jednoduchost a rychlost přípravy. Čerstvý chřest dodává těstovinám svěžest a křupavost, zatímco…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento pokrm je ideální pro milovníky lehké a zdravé kuchyně, kteří ocení jednoduchost a rychlost přípravy. Čerstvý chřest dodává těstovinám svěžest a křupavost, zatímco…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami je lahodná kombinace jemnosti a výrazné chuti. Krémový základ z čerstvého chřestu doplňují dozlatova upečené parmezánové…
Slané chřestové muffiny poslouží jako skvělá svačina do školy nebo na výlet. Hodí se také jako příloha ke krémové polévce. Příprava je snadná a rychlá a věřte, že si…
Zelený chřest je křehký, delikátní a při správné úpravě s ním dokážete vykouzlit luxusní pokrm. Tento marinovaný chřest je plný chutí a doplněný strouhaným parmezánem a…
Snadný pokrm, který skvěle poslouží jako lehké hlavní jídlo pro teplejší dny, ale krásně ladí i jako příloha k pečenému masu nebo rybě. Jemnost chřestu a výraznou chuť…
Sezona chřestu je pomalu v plném proudu. Pokud nevíte co z této zeleniny připravit, sáhněte po snadném receptu na pečené brambory s chřestem, které lehce voní po…
Krůtí maso je výživné, plné bílkovin a málo tučné. Jeho příprava je stejně snadná, jako u kuřecího masa. Orestované kousky doplníme chřestem, pórkem a ředkvičkami a…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Chřestová sezona je zde, nepropásněte možnost si vychutnat tuto zdraví prospěšnou zeleninu, bohatou na spoustu vitamínů a minerálů. Nevíte jak jej připravit? Stačí…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Osvěžte svůj jídelníček a zkuste kombinovat zajímavé chutě. Kuřecí paličky pečené a marinované javorovým sirupem a hořčicí spolu se štiplavými ředkvičkami a zeleným…
Jemně opečené krůtí maso, doplněné čerstvým zeleným chřestem, tvoří ideální kombinaci pro lehký oběd nebo večeři. Tento velmi chutný pokrm je nejen snadný na přípravu,…
Pokud si chcete naplno vychutnat jemnou a lahodnou chuť chřestu, ochutnejte tuto jednoduchou chřestovou polévku. Kromě chřestu na přípravu potřebujete už jen mléko a…
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem…
Chřest je luxusní surovina. Zaslouží si šetrné zpracování a neméně skvělé dochucení. Kombinace s ořechy je dobrým příklad a přímo chuťový zážitek. Stojí za to ho…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Pokud jsou krémové smetanové polévky vaše oblíbené, tak si určitě zamilujete tuto polévku. Z čerstvého chřestu a kedlubny můžete uvařit skvělou polévku, která je snadná…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít…
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme cca 6 minut. Vyndáme z vody, oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme na menší kousky. …
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do osolené vody. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj česnek nasekaný na plátky. Malou chvilku restujeme, jen krátce,…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…