Pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Recept ještě nebyl hodnocenVraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Kuřecí prsa jsou velmi oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a příznivou cenu. Při pečení však mají tendenci se vysušovat. Když k nim přidáte smetanu, sýr a…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
Šťavnatá kachní stehna s dozlatova upečenou kůrčičkou vyžadují delší přípravu, čekání ale stojí za to. Podáváme je v osvědčené kombinaci s dušeným červeným zelím. Chutě…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata.Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za…
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější surovinou. K jejich přípravě budete mimo jiné potřebovat i dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou zeleninu. Pokud ovšem…
Dušená krkovice na houbách potěší všechny milovníky hub. Příprava je jednoduchá a vhodná i pro začátečníky. Měkké a šťavnaté plátky masa přelité lahodnou houbovou…
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…
Rychlá a levná variace na tolik známou gulášovou polévku, ve které maso nahradíme na kolečka nakrájenými párky zasytí i zahřeje. A když není moc času na vaření, talíř…
Kysané červené zelí má nejen nádhernou barvu, ale především mnoho pozitivního pro vaše zdraví. Recept je pouze z pár surovin a hotové kysané zelí můžete po pár dnech…
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Rychlá a jednoduchá pomazánka z nivy je jako stvořená pro jednohubky či chlebíčky. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě propojí a rozvinou. Doplnit ji můžete ořechy a…
Klasické české rizoto z jednoho hrnce, které je jednoduché na přípravu, chutné a vmžiku hotové. Posypané nastrouhaným sýrem a nakládanou okurkou je vydatným jídlem…
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako…
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako…
Recepty z jednoho hrnce jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte výborný krůtí guláš podle našeho receptu, na…
Tato pomazánka se hodí jako pohoštění pro přátele, ale i jako rychlá večeře. Příprava zabere pár minut. Lahodnou chuť pomazánky tvoří výrazná uzená makrela se…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou, delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…