Zapečená bageta se žampionovými vejci, slaninou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibulku zpěníme na tuku a přidáme nakrájené žampiony. Chvíli dusíme a přilijeme vejce. Smažíme jen krátce, aby zůstala řidší. Dochutíme solí, pepřem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku a přidáme nakrájené žampiony. Chvíli dusíme a přilijeme vejce. Smažíme jen krátce, aby zůstala řidší. Dochutíme solí, pepřem a…
Kuře vykostíme(kosti použijeme na vývar). Z masa uděláme plát, trochu ho naklepeme, aby zvětšil objem. Maso nasolíme. Na plát masa rozetřeme stejnoměrně hořčici(kdo chce…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Pochutnat si na vynikajícím tataráku z kapra a ještě zužitkovat zbylé kousky je skvělá myšlenka. Na přípravu použijeme stejné suroviny jako do pravého tataráku, mimo…
Rychlovka z vašich oblíbených párků a listového těsta, která je skvělou volbou jako pohoštění pro hosty. Určitě je ocení i děti jako rychlou a hravou večeři. Dip k…
Šťavnatá roláda z krůtího masa je plná barevné náplně a na řezu tak vytváří krásný mozaikový efekt. Do plátu masa zabalíme kromě šunky a mozzarelly také kousky barevné…
Tuto svěží pomazánku připravíme snadno z tvarohu a zakysané smetany. Obojí stačí smíchat s nasekanou jarní cibulkou, která pomazánce dodá svou typickou chuť. Pomazánku…
Nejdříve do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou.Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky.Papriky…
Bramborové těsto klidně můžete použít i v sáčku a nebo si vytvořit svoje vlastní těsto. Až máme těsto hotové, tak si připravíme knedlíky.Uděláme si větší placky, kde…
Na vyšší pánvi rozpustíme máslo, nebo olej, osmahnem slaninku a cibuli, jen aby zesklovatěla a přidáme papriku. Vše promícháme s ohřátými, nejlépe právě dovařenými…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Rychlé jídlo na které budete potřebovat pár surovin a chvíli času. Jako přílohu si připravíme osvěžující okurkový, nebo hlávkový salát, případně nějakou jinou dobrou…
V létě je čas na lehké saláty. Suroviny do nich můžete získat od lokálních pěstitelů ve výborné kvalitě i příznivé ceně. Dohotovení pak bude záležet na vaší fantazii. …
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
Nakládaný hermelín patří mezi tradiční hospodské pochutiny. Zároveň se také stal oblíbeným jedlým dárkem, který potěší milovníky sýrů a pikantních chutí. Hermelín je…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…
Krevetkám ( rozmraženým a osušeným ) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe :-), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky omatláme solamylovou…
Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme.Do měkké brokolice dáme…
Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky. Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v…
Na tuku, nejlépe na sádle, osmahnout cibulku, přidat drobné kousky brokolice a chvíli restovat (musí zůstat na skus, nesmí zcela změknout). Pak přidat sýr nakrájený…
Romadůr smícháme s tvarohem, mlékem, nadrobno pokrájenou cibulkou, máslem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem. Pomazánka chutná nejlépe rozmixovaná na teplých…
V hrnci rozehřejeme olej, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji a zasypeme moukou, usmažíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme asi litrem studené vody,…
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany.Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období…