Medové jidáše
Recept ještě nebyl hodnocenJidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Šrucha nebo také portulák dovede potrápit nejednoho zahradníka, protože se téměř nezastavitelně šíří. Má ale zajímavou chuť, obsahuje spoustu vitamínů a v tomto receptu…
K jarním a velikonočním dním patří zejména čerstvé a barevné potraviny. Příjemně svěží velikonoční salát s křepelčími vajíčky, ochucený zálivkou z medu a balzamikového…
Mezi jednu z velikonočních sladkých dobrot patří mazanec, na který má každá hospodyňka ten svůj osvědčený recept. Dle tohoto receptu připravíte dvanáct menších mazanců,…
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Na jaře, jakmile vykvetou, je čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté scedit.…
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje…
Na loukách pomalu začínají zářit žluté květy pampelišek, které můžete skvěle využít také v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a během roku vám pak…
Lehký, osvěžující a plný barev. Zeleninový salát je vhodnou přílohou k pečeným nebo grilovaným masům. Je také ideální jako zdravý oběd nebo večeře v letních dnech.…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Tyto vláčné celozrnné mufinny s barevnými marcipánovými vajíčky potěší malé i velké koledníky. Skvělá kombinace poctivého těsta a veselého zdobení z nich dělá ideální…
Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť.…
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě…
Šťavnaté hrušky, zapečené s voňavým medem a křupavými ořechy, promění obyčejné odpoledne v malý svátek. Jednoduchý dezert s nádechem podzimu, který zahřeje na jazyku i…
Dozlatova upečené kuřátko se bude skvěle hodit na váš jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a…
Tento krém je dokonalým spojením sladkého a kyselého, které potěší každého milovníka citrusových dezertů. Jeho jemná, krémová textura a intenzivní citronová chuť z něj…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
Ryby by měly být pravidelnou součástí vyváženého jídelníčku. Jejich příprava je vesměs snadná a rychlá. V tomto receptu přinášíme pečené filety tresky se žampiony,…
Výtečnou tuňáková pomazánka zachutná i těm, kteří ryby běžně nekonzumují. Tato lehká pomazánka, plná bílkovin, je skvělá jak ke svačině do práce nebo do školy, ale také…
Z nasbíraných rozkvetlých květů černého bezu můžete připravit spoustu chuťovek. Jednou z nich je i limonáda. Na tento osvěžující nápoj stačí květy povařit s citrony a…
Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou…
Tento salát se hodí snad pro všechna roční období. Kadeřávek v kombinaci s avokádem, halloumi a cizrnou vás skvěle zasytí a přitom se nebudete cítit přejezení. Všechny…
Ochutnejte tento burger plný výborných chutí, který připravíte bez masa. Domácí housky potřete pikantní majonézou ochucenou aromatickou harissa pastou, přidáte…