Bramborový salát se šruchou a fazolkami
Recept ještě nebyl hodnocenŠrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Mezi jednu z velikonočních sladkých dobrot patří mazanec, na který má každá hospodyňka ten svůj osvědčený recept. Dle tohoto receptu připravíte dvanáct menších mazanců,…
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Na jaře, jakmile vykvetou, je čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté scedit.…
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje…
Na loukách pomalu začínají zářit žluté květy pampelišek, které můžete skvěle využít také v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a během roku vám pak…
Lehký, osvěžující a plný barev. Zeleninový salát je vhodnou přílohou k pečeným nebo grilovaným masům. Je také ideální jako zdravý oběd nebo večeře v letních dnech.…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Tyto vláčné celozrnné mufinny s barevnými marcipánovými vajíčky potěší malé i velké koledníky. Skvělá kombinace poctivého těsta a veselého zdobení z nich dělá ideální…
Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť.…
Jitrocelový sirup se připravuje velmi snadno. Zvlášť podle tohoto receptu. Dejte si práci s nasbíráním potřebného množství bylinky, zpracujte ji a zimní kašel už nebude…
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě…
Šťavnaté hrušky, zapečené s voňavým medem a křupavými ořechy, promění obyčejné odpoledne v malý svátek. Jednoduchý dezert s nádechem podzimu, který zahřeje na jazyku i…
Dozlatova upečené kuřátko se bude skvěle hodit na váš jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a…
Abyste si připravili kvalitní detoxikační smoothie, nemusíte kupovat drahé ingredience. Co zkusit rostliny, které vám rostou na zahradě? Nejvhodnější na smoothie jsou…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
Z nasbíraných rozkvetlých květů černého bezu můžete připravit spoustu chuťovek. Jednou z nich je i limonáda. Na tento osvěžující nápoj stačí květy povařit s citrony a…
Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou…
Rychlý oběd jako z luxusní restaurace si můžete dopřát i doma. Stačí k tomu pár kvalitních surovin a 30 minut času. Africký sumeček na víně a rajčatech je na závěr…
Smažené tortilly s avokádovým dipem jsou skvělým a snadno připravitelným pokrmem, který přinese do vaší kuchyně nádech mexických chutí. Tento jednoduchý, ale lahodný…
Tento nevšední ovocný dezert připravíme na grilu. Díky tomu budou mít hrušky zajímavou kouřovou vůni. Grilované hrušky podáváme přelité citronovým sirupem, s drcenými…
Tato jednoduchá kombinace chutí je velmi lahodná. Losos je díky marinádě z citronu a pomeranče voňavý a svěží. Podáváme ho s jemným pyré z červené řepy a brambor. Pyré…
Crinkles jsou sušenky se zajímavým popraskaným vzhledem. Jsou jednoduché a pěkné na pohled. Místo čokoládové klasiky crinkles připravíme s citronem a čajem matcha.…