Marlenka podomácku
Recept ještě nebyl hodnocenMarlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o…
Okurkovou omáčku nejčastěji podáváme s vařeným masem a bramborem nebo s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým. Bezmasou variantu servírujeme s uvařeným vejcem.
Nejprve si připravíme pudink podle návodu. Dále si v míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, dále přidáme mléko, olej, mouky, kypřící prášek, kakao a šleháme dál. Těsto…
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek.…
Ovoce pomixujeme ponorným mixérem, přidáme bílý jogurt, já používám selský, ale může být jakýkoliv, přidáme cukr krupici, každý tolik, jak chce sladkou zmrzlinu a zase…
Borůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou…
Smícháme suché ingredience a zašleháme všechny tekuté.Nalijeme do formy, buď vymazané a nebo na pečicí papír.Rozprostřeme těsto a poklademe ovocem.Bohatě zasypeme…
Smícháme suché ingredience a zašleháme všechny tekuté.Nalijeme do formy, buď vymazané a nebo na pečicí papír.Rozprostřeme těsto a poklademe ovocem.Bohatě zasypeme…
Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout.…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Přichystáme si náplň Dobře vykynuté těsto si…
Jeden z nejjednodušších moučníků, který si můžete připravit. Nebo jej mohou připravit i vaše děti. Nadýchaný hrníčkový piškot po upečení nechejte zcela vychladnout, pak…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Kokosky patří k těm druhům cukroví, na které si vytváříme celoživotní závislost už od útlého dětství. Zkuste jednou zapomenout na kokosky klasické a připravte si s námi…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Tento recept je v mnoha rodinách dozajista oblíbeným. Jedná se o lahodné řezy z jemného piškotového těsta, které voní kávou a jsou plné ořechového krému. Nahoře je…
Tento recept je v mnoha rodinách dozajista oblíbeným. Jedná se o lahodné řezy z jemného piškotového těsta, které voní kávou a jsou plné ořechového krému. Nahoře je…
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
V míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, namleté ořechy a nastrouhanou čokoládu.Ve větší míse utřeme máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem do…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…
Jablka (bez jádřinců) nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.K jablkům na jemno přistrouháme citronovou kůru,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
Retro cukroví: Sandokanovy oči ze tří vrstev, domácí čokoláda ve formičkách nebo falešné Ferrero Rocher přijdou k chuti i dnes
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej