Bezlepková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenI bezlepková bábovka je skvělým moučníkem. Do jejího základu použijeme kromě vajec a kukuřičné mouky také semínka, ořechy a škrob. A aby byla efektní i na řezu, část…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I bezlepková bábovka je skvělým moučníkem. Do jejího základu použijeme kromě vajec a kukuřičné mouky také semínka, ořechy a škrob. A aby byla efektní i na řezu, část…
Domácí vdolky, jsou skvělou volbou pro snídani nebo odpoledni svačinu. Jemné a nadýchané těsto, obohacené o sladkou marmeládu, tvaroh a povidla, vytváří perfektní…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Vše spolu dobře promícháme.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na menší plech. Je trochu tužší, tak se toho nelekněte.Pečeme asi 40-50 minut při 180°C.
Pletené houstičky, dozlatova vypečené. Ideální jako snídaňové, nebo svačinové pečivo. Hodí se naslano, i na sladko k různým pomazánkám, salámu, máslu nebo marmeládě.…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…
Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Jednou z variant k pečení bezlepkových sladkých dobrot je použití rýžové mouky. Ta zajistí lehkou a nadýchanou strukturu pečiva. Těsto muffinů voní po másle, najdeme v…
Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných lupínků, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší…
Řezy Henrietta jsou pracnější na přípravu, ale skrývají v sobě lahodné potěšení. Voní meruňkami, ořechy, rozinkami a rumem. Finální tečku dotvoří lesklá a hladká…
2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva.…
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si dáme…
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si dáme…
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si dáme…
Všechny igredience na těsto smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut na 180°.Mezitím si připravíme drobenku. Očištěná jablka nastrouháme. …
Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut…
Zralé banány v těstě zaručí vláčnost, přirozenou sladkost a ještě i kyprost. Můžete tak spotřebovat přezrálé kousky ovoce, které už nelákají k přímé konzumaci.…
Pokud máte rádi kokos, jsou tyto řezy jasnou volbou. Na upečené kakaové těsto nanesete vrstvu rozinek namočených v rumu. Na ty poté natřete kokosovo-máslovou nádivku a…
Květ rozvinuté růže vezmeme levou rukou za lístky a opatrně odtrhneme kalich i se žlutými prašníky. 0dstraníme zbylé pestíky a nožem nebo nůžkami odstraníme žluté, tvrdé…
Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která…
Mrkvové řezy jsou oblíbeným a šťavnatým moučníkem. Zvlášť, pokud je doplníme lahodným krémem z mascarpone a šlehačky. Toto spojení je vskutku dokonalé. Tak neváhejte a…
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…
Skvělá volba pro ty, kteří hledají jednoduchý, chutný a zároveň lehčí moučník. Díky jogurtu je krásně vláčná, skořice ji dodá hřejivou chuť a absence vajec ji činí…