Můj bezinkový sirup (za studena)
Recept ještě nebyl hodnocenČerný bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Umíte si představit, že upečete úžasný koláč téměř bez práce a dokonce nepotřebujete ani těsto? Přesně takový je totiž sypaný koláč podle našeho receptu. Naplnili jsme…
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejeme. Tyčinku nastrouháme. Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme olej a mléko.…
Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou. Do misky dáme kryčtáľový cukor, rozdrobené droždie, trocha vlažnej vody a necháme vykysnúť. Do múky pridáme olivový olej,…
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto…
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Nezapomeneme dopředu vytáhnout máslo, aby nám změklo. Můžeme dát těsto vychladit na půl hodiny do ledničky (ale není to nutné,…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou,…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Suroviny na noky spojíme a těsto necháme půl hodiny odležet. Na pánvičce nasucho opražíme ovesné lupínky, přidáme moučkový cukr a strouhaný perník. 1/4 kila jahod…
Vše smícháme dohromady. Můžeme dát na vymazaný plech (olej a mouka) nebo na plech s pečícím papírem. Pečeme 15-20 minut na 190°C.
V konvici jsem si převařila vodu a zalila rýži, kterou jsem ze sáčku dala do kastrůlku asi na 5 minut spařit, propláchla pod studenou vodou a dala vařit ve vodě do…
máslo rozpustíme a třeme spolu s vejci, cukrem, mlékem a rumem do pěny, přidáme promíchané sypké suroviny a třeme do hladka, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na nálev.Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky…
Ingredience na palačinky smícháme a uděláme hladké těsto, dáváme v tenkých vrstvách na pánvičku a uděláme palačinky.Tvaroh promícháme se žloutkem, cukrem a přimícháme…
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Domácí mátový sirup můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží, v zimních pliskanicích je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, či…
Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok. Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom…
Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok. Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom…
Vejce vyšleháme s oběma cukry.Přisypeme ořechy, strouhanku a prášek do pečiva.Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170°C cca 3/4 hodiny - zkoušíme špejlí.…
do hrnce nasypeme cukr, přidáme kakao a dobře promícháme. Cukr nám dobře rozmíchá hrudky kakaa. Přilejeme mléko a tuk a ohřejeme. Ohřátím se rozpustí tuk a cukr, teplem…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Jíst společně je pro nás důležité, říká vietnamský kuchař Khanh Ta, který nově učí zájemce vařit v online kurzech
Jídelní rozmary slavných: Herec Danny DeVito rád vaří, těstoviny si připravuje vlastní čerstvé a umí to dokonale!
Palačinkový den se slaví právě dnes! Ukážeme vám, jak na ty nejlepší a nejtenčí a zjistíte taky, kde se konají palačinkové závody